ShareThis

Οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος παρουσιάζουν δύο νέες εκδόσεις τους στον Ιανό [7/4/16, 6 μ.μ.]

Οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος παρουσιάζουν δύο νέες εκδόσεις τους στον Ιανό στις 7 Απριλίου 2016 και ώρα 6 μ.μ.
Το πρώτο μυθιστόρημα Οι Τρόφιμοι του μέλους της Έ.Σ.Ε Ανδρεάνας Σαπρίκη και το λιμπρέτο της όπερας Ελένη που βασίζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη, του μέλους Μαρίας Αθήνη.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Έ.Σ.Ε Αλέξανδρος Κακαβάς.


Το βιβλίο Οι τρόφιμοι θα παρουσιάσει η συγγραφέας του ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Έρη Παπαγαλάνη.

 

Την Ελένη θα προλογίσει η συγγραφέας-φιλόλογος Αγγελική Λάλου, θα παρουσιάσουν η συγγραφέας της και ο συνθέτης της Αντώνης Καρατζίκης. Αποσπάσματα θα παρουσιάσουν οι λυρικοί τραγουδιστές Μαριλένα Χρυσοχοϊδη, Ιωάννης Κάβουρας και Γιώργος Ματθαιακάκης υπό τη συνοδεία του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο.

Λίγα λόγια για το έργο «Οι τρόφιμοι»
ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ | ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΣΑΠΡΙΚΗ
Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στο μακρινό μέλλον και είναι μια αλληγορία βασισμένη στη στοχευμένη ισοπέδωση μιας κοινωνίας, έτσι κατασκευασμένης που δεν αφήνει περιθώρια επιλογής στους ανθρώπους, αλλά τους κατευθύνει να ζήσουν σε μια φυλακή που οι ίδιοι έχουν χτίσει. Έχω επηρεαστεί βαθιά από πολλούς σπουδαίους συγγραφείς όπως ο Άλντους Χάξλευ, ο Τζώρτζ Όργουελ, ο Ρέι Μπράντμπερι, ο Βάλτερι Μπένγιαμιν κι αυτό φαίνεται καθαρά στα κείμενά μου. Η αγάπη μου για την τέχνη, την επιστημονική φαντασία και τη Φυσική είναι επίσης διάχυτη στο βιβλίο μου. Αυτό που προσδοκώ είναι η αφύπνιση από την εικονική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Μια πραγματικότητα που προσπαθώ να αποτυπώσω στο βιβλίο μου με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν απέχουμε και πολύ από τη μοίρα των τροφίμων. Ελπίζω όποιος το διαβάσει να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι μοναδικός στόχος αυτών που κρατούν τη ζωή μας στα χέρια τους είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας, η παραποίηση της αλήθειας. Μοναδική ελπίδα στον ορίζοντα φαίνεται να είναι η απόδραση από τη φυλακή μας.

Λίγα λόγια για το έργο «Ελένη - Για την ειρήνη και τον έρωτα»
«ΕΛΕΝΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ» | ΜΑΡΙΑ ΑΘΗΝΗ
Το λιμπρέτο της Μαρίας Αθήνη με τίτλο Ελένη - Για την ειρήνη και τον έρωτα (Εκδόσεις ΕΣΕ) είναι βασισμένο στην «Ελένη» του Ευριπίδη.
Το λιμπρέτο ακολουθεί την δομή της αρχαίας τραγωδίας (είσοδος, επεισόδια, πάροδος, στάσιμο) αλλά και το ύφος των σκηνών -που έχουν κωμικά στοιχεία. Η αρχαία φόρμα συνδυάστηκε αρμονικά με την κλασική δομή της όπερας. Το λιμπρέτο μελοποιήθηκε από τον συνθέτη Αντώνη Καρατζίκη. Η πρωτότυπη προσέγγιση που συνδυάζει το αρχαίο δράμα με την δυτικοευρωπαϊκή μουσική δίνει στο έργο μουσικοπαιδαγωγικό χαρακτήρα.
Το έργο φέρει διαχρονικά και επίκαιρα μηνύματα κατά του πολέμου και υπέρ της ελευθερίας και της ισότητας των ανθρώπων.
Η όπερα Ελένη παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό.
Στην παράσταση συμμετείχαν αξιόλογοι λυρικοί τραγουδιστές όπως, Μαριλένα Χρυσοχοίδη (Ελένη), Γιάννης Κάβουρας (Μενέλαος), Γιώργος Μαθιαδάκης (Θεοκλύμενος), Μαρία Ανδρικοπούλου (Θεονόη), Νικήτας Γκρίτζαλης (Τεύκρος), Έλλη Αναστασοπούλου (Γερόντισσα), Βασίλης Ασημακόπουλος (Κάστορας), Χρήστος Πρίφτης (Πολυδεύκης), Σταύρος Ζουλιάτης (Στρατιώτης Αιγυπτίων), Βασίλης Κωστόπουλος (Στρατιώτης Ελλήνων).
Το έργο εκτέλεσε η Συμφωνική ορχήστρα ΑΣΟΝ, ενώ συμμετείχαν η Χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε διδασκαλία Μιχάλη Οικονόμου και το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο σε διδασκαλία Δημήτρη Καραβέλη, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Δημόπουλου και τη μουσική διεύθυνση του ίδιου του δημιουργού, Αντώνη Καρατζίκη.




Συμμετέχοντα μέλη:
Μαρία Αθήνη
Ανδρεάνα Σαπρίκη
Ενημέρωση: 04-03-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος