ShareThis

Προβολή ντοκιμαντέρ "Υστερόγραφο στη Δολοφονία Πολκ", σε σκηνοθεσία Ν. Αναγνωστόπουλου [9/4/2016]

Το "Αρχείο Πολέμου" έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσει στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Υστερόγραφο στη Δολοφονία Πολκ" του Νίκου Αναγνωστόπουλου.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30.


Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νίκος Αναγνωστόπουλος, θα παρευρίσκεται στην προβολή, όπως επίσης και στον διάλογο, που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της ταινίας, με τους φίλους του Αρχείου. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιάννης Τζανετάκος.

Το "Αρχείο" καλωσορίζει τους φίλους του σε αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση ενός θέματος που - όπως έλεγαν οι εφημερίδες της εποχής-"συνεκλόνισε το Πανελλήνιο" αλλά και που συνεχίζει μέχρι σήμερα να παραμένει αμφιλεγόμενο και ίσως -ακόμη-ανεξήγητο.

Τον Μάη του 1948 ένα πτώμα επιπλέει στον Θερμαϊκό Κόλπο, κοντά στον Λευκό Πύργο. Είναι του αμερικανού δημοσιογράφου Τζόρτζ Πόλκ του δικτύου του CBS, ο οποίος επιχειρούσε να λάβει συνέντευξη από τον αρχηγό του Δημοκρατικού Στρατού Μάρκο Βαφειάδη. Με την ανακάλυψη του πτώματος του πανικοβάλλονται οι Αρχές που αναζητούν εναγωνίως ενόχους.

Τους βρίσκουν στο πρόσωπο δύο στελεχών του ΚΚ και του δημοσιογράφου Στακτόπουλου. Μολονότι είναι εμφανές πως πρόκειται περί πλεκτάνης, καταδικάζονται. Το μυστήριο της δολοφονίας παραμένει ανεξιχνίαστο ενώ οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες. Κι όμως τρεις απόπειρες να αναψηλαφηθεί η υπόθεση δεκάδες χρόνια αργότερα, παραμένουν άκαρπες.

Σε αυτή την περίεργη κι εξοργιστική υπόθεση αναφέρεται το ντοκιμαντερ «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΚ» της σειράς ντοκιμαντέρ «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

Μιλούν: Ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και χειρισθείς της αίτησης αναψηλάφησης Αθανάσιος Καφίρης, ο καθηγητής Γιώργος Αναστασιάδης, η συγγραφέας και ιστορική ερευνήτρια Σοφία Νικολαϊδου καθώς και ο ιστορικός ερευνητής Άγγελος Σιδεράτος.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια : ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ
Αρχισυνταξία : ΠΙΕΡΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ
Δημοσιογραφική έρευνα : ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Φωτογραφία : ΔΙΟΝΥΗΣ ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική : ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Εκτέλεση Παραγωγής : ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΣΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΡΤ


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε το 1958 στην Ελάτεια Φθιώτιδος. Αποφοίτησε από την Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Παρακολούθησε σεμινάρια για τον κινηματογράφο στην πόλη Aquila στην Ιταλία.
Δίδαξε Ιστορία του Κινηματογράφου και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σε σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου. Επιστημονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου στο πρόγραμμα Εκπαίδευση παιδιών Ρομά.
Σαν σκηνοθέτης παραγωγός και σεναριογράφος έχει δημιουργήσει πάνω από 100 ώρες οπτικοακουστικού υλικού, ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, σε συνεργασίες που έχει κάνει με την ΕΡΤ το Ελληνικό Κέντρο Κιν\φου, την Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων την Δ\νση Εκπ\κών προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής κλπ.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος


Παρακαλούμε να ενημερώσετε για το εάν προτίθεσθε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την δίδα. Μάκα Ντοκχνάτζε στο τηλ. του Αρχείου 2108676390, ή στο κινητό 69-98088220, ή στο email afreris@wararchivegr.org το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6/4 καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος.




Συμμετέχοντα μέλη:
Νίκος Αναγνωστόπουλος
Ενημέρωση: 04-04-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος