ShareThis

"Έφυγε" η Σούλα Πιερράκου

Απεβίωσε στις 14 Απριλίου 2008 η Σούλα Πιερράκου, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ) και επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης της. Η Σούλα Πιερράκου υπήρξε πολυγραφότατη και έγραψε σενάρια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση (Φρουροί της Αχαίας, Μεθοριακός Σταθμός, Η Αναδυομένη κ.ά). Το ΔΣ της ΕΣΕ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στο γιο της, Γιάννη Μαρούδα και τους οικείους της.


Η Σούλα Πιερράκου γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας το 1943. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Θέατρο στη Σχολή Θεάτρου του Γρηγόρη Βαφιά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αθηναϊκή (1964-1967). Έγραψε δυο μυθιστορήματα, δώδεκα έργα για παιδικό θέατρο και επίσης, κείμενα για το ραδιόφωνο (Ταξίδια του καιρού μας, ΕΡΤ, 1976). Έγραψε ακόμα το σενάριο για την ταινία μεγάλου μήκους Κλειστό Κύκλωμα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γιαννόπουλου (1988). Από το 1973 ασχολήθηκε συστηματικά με τη συγγραφή σεναρίων για την τηλεόραση, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως Οι Φρουροί Της Αχαΐας, (διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Τάσου Αθανασιάδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου), Μεθοριακός σταθμός –η μακροβιότερη σειρά συνεχείας στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης (349 επεισόδια σε σκηνοθεσία Γ. Πετρίδη, ΥΕΝΕΔ, 1974-1981) κ.ά. Διασκεύασε επίσης αρκετά μυθιστορήματα του Γρηγορίου Ξενόπουλου που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση (Η Αναδυομένη, Μυστικοί αρραβώνες, Λάουρα, Ο κόσμος κι ο Κοσμάς, κ.ά.).
Από τους πρώτους σεναριογράφους της ελληνικής τηλεόρασης, με έργο που όλοι θα θυμόμαστε, με ήθος, συνέπεια και σεμνότητα που πάντα τη χαρακτήριζαν, η Σούλα Πιερράκου έβαλε ψηλά τον πήχυ για τους κατοπινούς συναδέλφους της και συνέβαλλε στη διαμόρφωση και διάδοση μιας μορφής σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που θα πρέπει να αποτελεί επιδίωξη μας.



Ενημέρωση: 15-04-2008

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος