ShareThis

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους - Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 


Με την ευκαιρία των 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους

1. Πρωτότυπου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου


Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr, όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014 στην διεύθυνση akak1@hotmail.com

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε στον δικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932.089.819.


 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οποιοδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.
Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων από τους συγγραφείς.
Το “πρωτότυπο” σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα.
Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές η διορθωμένες σελίδες του σεναρίου.
Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από χωριστή, περιεκτική περίληψη όχι μεγαλύτερη από 450 λέξεις.
Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες.
Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ σε απλό άσπρο χαρτί, κατά προτίμηση με Courier 12pt. (Παρατίθεται δείγμα)

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας.
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων.
5 σημεία για τους διάλογους.
Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr Νέο παράθυρο
Θα δημιουργηθούν δυο τριμελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε., μια για κάθε είδος σεναρίου. Τα ονόματα των μελών των 2 επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα.
Τους 6 φιναλίστ θα κρίνει νέα 7-μελής επιτροπή.
Τελικά αποτελέσματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής.
Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής είτε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή στη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Ειδικά για τα διασκευασμένα σενάρια θα κληθούν οι τρείς συγγραφείς να προσκομίσουν επιστολή ενδιαφέροντος από το συγγραφέα του πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου. Η επιλογή του σκηνοθέτη θα γίνει από τους παραγωγούς.
Τα σενάρια των νικητών θα μεταφρασθούν στην Αγγλική και θα διοχετευθούν στη διεθνή αγορά.
Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα laptop και μια τιμητική πλακέτα και οι επιλαχόντες από ένα tablet και μια περγαμηνή. Επιπλέον οι νικητές, με την έγκριση του σεναρίου από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΝΕΡΙΤ, θα λάβουν 3.000 ευρώ έκαστος.
Όλα τα δισκριθέντα σενάρια θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα με ειδική μνεία για τους επιλαχόντες και τους δυο νικητές.

ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
(Μορφή αρχείου .doc - Ενημέρωση: 31/05/2014)



Ενημέρωση: 05-04-2014

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος