ShareThis

EDITORIAL ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Ο κανόνας του παιγνιδιού



Αναρτήθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των προτάσεων, από την Επιτροπή Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο, στα πλαίσια του "1,5%".

 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε οι κρίσεις - αξιολογήσεις των κατατιθέμενων προς χρηματοδότηση κινηματογραφικών σχεδίων να γίνονται με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια και οι αποφάσεις της Επιτροπής να αναρτώνται στον ιστότοπο της ΕΡΤ.

 

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή του ΔΣ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα να τεθούν διαχρονικοί κανόνες στο "παιγνίδι", διασφαλίζοντας έτσι μίνιμουμ κριτήρια αντικειμενικότητας στην αξιολόγηση και μίνιμουμ επίπεδα ποιότητας στις προτάσεις.

 

Η πριμοδότηση δε επιπρόσθετων κριτηρίων στην αξιολόγηση, όπως η ύπαρξη διακριτών προσώπων στους βασικούς συντελεστές (παραγωγός- σκηνοθέτης – σεναριογράφος) ή η επεξεργασία του σεναρίου μέσα από το «Πρόγραμμα Συγγραφής Σεναρίου- Development» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσει εποικοδομητικά στην ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας.

 

Ως Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος αισθανόμαστε ικανοποιημένοι, που συμβάλλαμε και εμείς, με τις προτάσεις μας, στη θέσπιση αυτών των κανόνων. 

 

Ντίνος Γιώτης





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος