ShareThis

Παρουσίαση Εκδόσεων Ένωσης Σεναριογράφων στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας

Στο αίθριο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ο δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης αφού παρουσίασε ευσύνοπτα το συνολικό έργο της ΄Ενωσης Σεναριογράφων έδωσε το λόγο στον Πρέοδρο της Ένωσης Αλέξανδρο Κακαβά ο οποίος αναφέρθηκε στο εκδοτικό έργο της Ένωσης Σεναριογράφων και ιδιαίτερα στο έργο που αφορά τον κινηματογράφο. 


Αναφέρθηκε επίσης στην ευτυχή και επιτυχημένη πορεία που έχουν τα δυο πρώτα βραβεία "πρωτότυπου" σεναρίου του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού, το Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ του Μάριου Πιπερίδη, μια διεθνής συμπαραγωγή που αρχίζει πάραυτα γυρίσματα και το "Helga is in Lund" σε σενάριο των Θέλγια Πετράκη και Αλεξάνδρου Έσσλιν και σκηνοθεσία Θ. Πετράκη που μετέχουν στο διαγωνιστικό του εφετινού Φεστιβάλ της Δράμας αλλά και το 2ο πρωτότυπο μεγάλου μήκους "Σιωπηλές κραυγές" της Άννας Σπύρου που μεταφρασμένο έχει κινήσει το ενδιαφέρον κάποιων Αμερικανών παραγωγών. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχία που γνώρισαν, εξ ου και εξαντλήθηκαν ταχέως, οι συνεντεύξεις (απόψεις για το σενάριο) των Δαλιανίδη, Καμπανέλλη, Κοντέλλη, Λαζαρίδη και Μιχαηλίδη καθώς και τα δοκίμια των Ζαννίδη, Βαλούκου, Κοκκίδη, Μαρούδα, Σωτηροπούλου και Τσάμπρα που περιελήφθησαν στην έκδοση για τα 100 χρόνια προσφοράς των σεναριογράφων στον κινηματογράφο.

 

1.Το πάνελ Παύλος Μεθενίτης, Αλέξανδρος Κακαβάς και ο Γιάννης Μπασκόζος πλαισιωμένος από τους Δραμινούς ποιητές Κυριάκο Συφιλτζόγλου και Δημήτρη Πέτρου
2. Άποψη του κοινού στο αίθριο του Φεστιβάλ
3. Παύλος Μεθενίτης - Αλέξανδρος Κακαβάς.
4. Με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αντώνη Παπαδόπουλο





Ενημέρωση: 22-09-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος