ShareThis

1821 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ με τον αναπληρωτή καθηγητή του Παν/μιου Κρήτης κ. Ηλία Κολοβό

Κείμενα/Παρουσίαση Ηλίας Κολοβός
Σκηνοθεσία/Εκτέλεση Παραγωγής Αλέξανδρος Κακαβάς
Δ/νση Φωτογραφίας/Μονταζ Αδαμάντιος Πετρίτσης
Παραγωγή Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού


Ο Ηλίας Κολοβός είναι αναπληρωτής καθηγητής οθωμανικής ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος στην Οθωμανική Ιστορία του ίδιου Τμήματος. Έχει διδάξει ως επισκέπτης στην Ecole Pratique des Hautes Etudes στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και έχει υπάρξει visiting fellow του Center of Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Princeton. Συνεργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα του Max Planck Institute for the Science of Human History, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών κ.ά. Συμμετέχει επίσης στη δράση “Islamic Legacy” της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (European Cooperation in Science & Technology). Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Συλλόγου Οθωμανικής Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας (International Association for Ottoman Social and Economic History), εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού Τα Ιστορικά. 

Έχει γράψει, επιμεληθεί και συνεπιμεληθεί 13 βιβλία και πάνω από 60 άρθρα σε ελληνικές και διεθνείς δημοσιεύσεις και περιοδικά. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται μεταξύ των πεδίων της μεσογειακής οικονομικής ιστορίας, της ιστορίας των νησιωτικών κόσμων, της ιστορίας των μεθορίων, της ιστορίας της υπαίθρου και της περιβαλλοντικής ιστορίας, καθώς και των κληρονομιών στο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.




Συμμετέχοντα μέλη:
Αλέξανδρος Κακαβάς
Αδαμάντιος Πετρίτσης
Ενημέρωση: 03-06-2022

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος