ShareThis

Η «Αδράνεια» του Αλέξανδρου Κωστόπουλου στο Torino Film Lab

Ανακοινώθηκαν τα πρότζεκτ που θα συμμετέχουν στο επόμενο εργαστήρι σεναρίου του Torino Film Lab. Αναμεσά τους βρίσκουμε και την «Αδράνεια» (Inertia) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, η οποία είναι ένα από τα 12 πρότζεκτ που επιλέχθηκαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος TFL Extended - Veneto Writing Lab.


Η «Αδράνεια» αφηγείται την  ιστορία ενός ερευνητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος χάνει τον επτάχρονο γιο του στην παρέλαση. Βασανισμένος από αβάσταχτες τύψεις, παλεύει να ξαναφτιάξει τη διαλυμένη του οικογένεια.

H «Αδράνεια» είναι το σχέδιο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, σε παραγωγή της Ιωάννας Σουλτάνη (SOUL Productions) και της Ρομμάνας Λόμπατς (AKRAN Creative Company). Το σενάριο της ταινίας ήταν ένα από τα πέντε πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν πριν λίγους μήνες στο Budapest Debut Film Forum, με σκοπό την προσέλκυση διεθνών συμπαραγωγών.

Μετά την προβολή της μικρού μήκους ταινίας του «Πρώτο Μπάνιο» σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (Trieste, In The Palace, Foyle, Bengaluru, κ.ά.), ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος ετοιμάζει την επόμενή του ταινία κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Το Νησί της Ζέβρας», σε παραγωγή SOUL Productions, ΕΡΤ και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το TorinoFilmLab, το σημαντικότερο ίσως εργαστήρι ανάπτυξης ταινιών, απευθύνεται σε δημιουργούς των οποίων το σενάριο στο στάδιο της ανάπτυξης, και φιλοδοξεί να τους βοηθήσει με την καθοδήγηση αναγνωρισμένων σεναριογράφων και συμβούλων. Το εν λόγω εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην Πάντοβα της Ιταλίας από τις 5 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.




Συμμετέχοντα μέλη:
Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Ενημέρωση: 30-09-2022

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος