ShareThis

Η αναγνώριση του Μάξιμου Ροδομάνου: το καινούργιο μυθιστόρημα του Ντίνου Γιώτη

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο το καινούργιο μυθιστόρημα του συναδέλφου Ντίνου Γιώτη.
Πρόκειται για το συναρπαστικό χρονικό της ανόδου και της πτώσης ενός φιλόδοξου δημοσιογράφου, η αλλιώς, την πορεία ενός άντρα μέσα στο λαμπερό αλλά και επικίνδυνο κόσμο της αναγνώρισης.

Και για να μάθουμε κάτι περισσότερο, ορίστε κάτι σαν «κινηματογραφικό τρέϊλερ» από τον κόσμο του βιβλίου:

Ποιος υπήρξε ο Μάξιμος Ροδομάνος; Ένας προικισμένος δημοσιογράφος, ένας φιλόδοξος εκδότης περιοδικού, ένας αδίστακτος σταρ της τηλεόρασης, ένας άντρας που ξέχασε και έχασε την αλήθεια για τον εαυτό του, προσπαθώντας να κερδίσει με κάθε τρόπο την αναγνώριση, ή μήπως ένας αθεράπευτος έφηβος που φοβόταν τους ανθρώπους και την αγάπη τους; Σε ποιον απ’ όλους ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε, χρόνια μετά την εξαφάνισή του, σε μια σπηλιά, κάπου στην Πίνδο;
Η ζωή του Μάξιμου Ροδομάνου γνώρισε αλλεπάλληλες διακυμάνσεις, από το ζενίθ στο ναδίρ, από την άνοδο στην πτώση. Η ιστορία του είναι μια ιστορία τραγική, αλλά και τρυφερή, είναι η πορεία ενός άντρα μέσα στη δίνη της τελευταίας εικοσαετίας, είναι το χρονικό της αναζήτησης του ανθρώπινου ονείρου, όποιο κι αν είναι αυτό.


Για το βιβλίο του Ντίνου Γιώτη
της Αγγελικής Μπιρμπιλή - Athens Voice

"Με λένε Μαξ και είμαι ρεπόρτερ. Μου αρέσουν τα ταξίδια και πότε πότε να κλαίω". Ετσι αρχίζει η "Αναγνώριση του Μάξιμου Ροδομάνου", το νέο βιβλίο του Ντίνου Γιώτη, και αν αυτή η αρχή, αυτό το κοφτό, νευρικό, κυνικό και ρομαντικό μαζί γράψιμο σας θυμίζει κάτι, έχετε δίκιο. Ο Ντίνος Γ., παλιός συνάδελφος σε αυτήν την αστεία και "ένδοξη" ιστορία των ελληνικών περιοδικών της τελευταίας δεκαετίας, έγραψε ένα βιβλίο που, με αφορμή την εξαφάνιση ενός διάσημου τηλεοπτικού αστέρα, περιγράφει τον κόσμο των μίντια: τα παιγνίδια εξουσίας, τα όνειρα για ανεξάρτητες εκδόσεις , τις επιρροές της Ν. Υόρκης και των "προχωρημένων" περιοδικών, τις αυταπάτες και τις διαψεύσεις, την κατάληξη στο μαγκανοπήγαδο του καθημερινού εμπορίου, τις καριέρες που χτίζονται και γκρεμίζονται, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες, τη γελοιότητα και τη χρυσόσκονη μιας ολόκληρης εποχής. Ο Μάξιμος Ροδομάνος, νέος, δημοσιογράφος, εκδότης νεανικού περιοδικού, δραπέτης στην Αμερική, επιστρέφει ρεαλιστής, μέσα στο κύκλωμα των μίντια πια, διευθυντής σε μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, τηλεοπτικός σούπερ σταρ. Η καριέρα του είναι γεμάτη με όλα τα στερεότυπα της επιτυχίας που λατρεύει η εποχή μας, μέχρι που στο φινάλε συναντάει την παλιά του αγάπη, σύζυγο πια του υπουργού Οικονομικών. Με ένα εντελώς κινηματογραφικό φινάλε ο Ν.Γ. επιστρέφει (μετά το "e-mail" που έγινε τρυφερή νεανική ταινία) με ένα ακόμη μυθιστόρημα κομμένο και ραμμένο για τον κινηματογράφο.



Δείτε ακόμα: τον δικτυακό τόπο των εκδόσεων Μεταίχμιο, για ένα απόσπασμα του βιβλίου.


Συμμετέχοντα μέλη:
Ντίνος Γιώτης
Ενημέρωση: 19-12-2004

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος