ShareThis

Μαύρος Μακεδών, το νέο βιβλίο του Σκρουμπέλου

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος με το καινούριο βιβλίο του διαπραγματεύεται άγνωστες σελίδες του  Μακεδονικού αγώνα, όταν κατέρρεε η Οθωμανική αυτοκρατορία και οι μεγάλες δυνάμεις διαμόρφωναν τα σύνορα της Βαλκανικής.


Ένα μυθιστόρημα που συνομιλεί ισότιμα με το βραβευμένο «Γεφύρι του Δρίνα» και ανοίγει παράθυρο  στο πολύχρωμο  ανθρώπινο  τοπίο της Βαλκανικής στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν με το όπλο και  με τον σκληρό πόλεμο και την μεγάλη ιδέα οι μικροί λαοί της βαλκανικής προσπαθούν να  επεκτείνουν τα συνορά τους. Τρείς νέοι,  τρεις διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικά όνειρα θα βρεθούν στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Μακεδονία. Ο Μανώλης αγριμοκυνηγός απο την Κρήτη  που δεν έχει ακόμη ενωθεί με την Ελλάδα, ο Στόγιαν που θέλει την μεγάλη Βουλγαρία σε αντίθεση με τον αναρχικό πατέρα του που πέθανε για μια Βαλκανική χωρίς σύνορα και ο Σελήμ μαύρος από την Αλεξάνδρεια που αν και μαύρος πιστεύει ότι είναι Έλληνας.

 

«Ο μαύρος ήρωας μου είναι μεγέθυνση  μιας μικρής αναφοράς στα απομνημονεύματα  κρητικών οπλαρχηγών του Μακεδονικού Αγώνα «...σε κάποιον μαύρο τυνησιακής καταγωγής...» που πολέμησε μαζί τους. Εγώ του έδωσα όνομα και υπόσταση. Τον έκανα βιβλίο. Με συγκίνησε που ένας μαύρος πολέμησε δίπλα στους αγριμοκυνηγούς για την Μακεδονία» λέει ο συγγραφέας για το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.



Ενημέρωση: 10-02-2011

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος