ShareThis

Μόλις κυκλοφόρησε σε β' έκδοση: Οι Τρόφιμοι της Ανδρεάνας Σαπρίκη

Μυθιστόρημα της Ανδρεάνας Σαπρίκη από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος στην κατηγορία ΓΡΑΦΗ.


Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στο μακρινό μέλλον και είναι μια αλληγορία βασισμένη στη στοχευμένη ισοπέδωση μιας κοινωνίας, έτσι κατασκευασμένης που δεν αφήνει περιθώρια επιλογής στους ανθρώπους, αλλά τους κατευθύνει να ζήσουν σε μια φυλακή που οι ίδιοι έχουν χτίσει. Έχω επηρεαστεί βαθιά από πολλούς σπουδαίους συγγραφείς όπως ο Άλντους Χάξλευ, ο Τζώρτζ Όργουελ, ο Ρέι Μπράντμπερι, ο Βάλτερι Μπένγιαμιν κι αυτό φαίνεται καθαρά στα κείμενά μου. Η αγάπη μου για την τέχνη, την επιστημονική φαντασία και τη Φυσική είναι επίσης διάχυτη στο βιβλίο μου. Αυτό που προσδοκώ είναι η αφύπνιση από την εικονική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Μια πραγματικότητα που προσπαθώ να αποτυπώσω στο βιβλίο μου με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν απέχουμε και πολύ από τη μοίρα των τροφίμων. Ελπίζω όποιος το διαβάσει να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι μοναδικός στόχος αυτών που κρατούν τη ζωή μας στα χέρια τους είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας, η παραποίηση της αλήθειας. Μοναδική ελπίδα στον ορίζοντα φαίνεται να είναι η απόδραση από τη φυλακή μας.


Η Ανδρεάνα Σαπρίκη γεννήθηκε στο Κομπότι της Άρτας και είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως yoga instructor στην Κοινωνική Συνεταιριστική “Δράση". Έχει ανεβάσει παραστάσεις χοροθεάτρου στο Φεστιβάλ Πέτρας, (Fragments το 2008 και El fuego del espiritu το 2009). Έχει βραβευτεί δύο φορές στο London Greek Film Festival με το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το 2011 για το Sleepwalker όπου συμμετείχε στο σενάριο και το 2013 με το βραβείο καλύτερου σεναρίου για ταινία μικρού μήκους (The Promise).
Έχει ασχοληθεί με μετάφραση-διασκευή ισπανόφωνων σεναρίων για σειρές και με υποτιτλισμό ταινιών και ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση.




Συμμετέχοντα μέλη:
Ανδρεάνα Σαπρίκη
Ενημέρωση: 04-07-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος