ShareThis

www.senariografoi.gr: ένας και μισός χρόνος στο διαδίκτυο

Τον Ιούνιο του 2006, ο δικτυακός τόπος της ΕΣΕ θα συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής. Στον έναν και μισό που ήδη λειτουργεί, κέρδισε αρκετά στοιχήματα, με πρώτο απ’ όλα ότι… υπάρχει, δίνοντας νέες δυνατότητες επικοινωνίας στην Ένωση και τα μέλη της.









Ένα ακόμα στοίχημα ήταν να έχει και ικανό αριθμό επισκεπτών, που σταδιακά να αυξάνεται –κάτι που όχι μόνο έγινε πραγματικότητα αλλά, όπως θα δείτε και πιο κάτω, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.
Τέλος, το πιο σημαντικό όλων ήταν και παραμένει, να αφορά τόσο τα μέλη της ΕΣΕ και τους ανθρώπους του οπτικοακουστικού χώρου, όσο και τους υπόλοιπους επισκέπτες του –είτε πρόκειται για επίδοξους και μελλοντικούς συναδέλφους, είτε για άλλους περιηγητές του internet– ενώ παράλληλα να καλλιεργεί μια φυσιογνωμία με ήθος και ύφος αναγνωρίσιμο.


Το υλικό που φιλοξενεί

Ναι, το www.senariografoi.gr έχει αποκτήσει τον δικό του "χαρακτήρα".
Εκτός από τις σελίδες που αφιερώνει στην παρουσίαση της ΕΣΕ και της οργανωτικής της δομής, τον πλήρη κατάλογο των μελών της με τα βιογραφικά και την εργογραφία τους, την παρουσίαση της FSE (Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεναριογράφων), νομικά θέματα, άλλο ενημερωτικό υλικό και λειτουργίες (όπως π.χ. υπηρεσία e-mail, αναζήτηση κλπ), το site μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει:

α) δεκάδες σελίδων με καταχωρήσεις ειδήσεων (για σεμινάρια και workshops, αφιερώματα, ανακοινώσεις και ψηφίσματα, δραστηριότητες μελών, κείμενα, απόψεις κ.ά.) αναπτύσσοντας εκατοντάδες θεμάτων
β) δεκάδες καταχωρήσεις συνδέσμων (links) για άλλους δικτυακούς τόπους -που αφορούν διοργανώσεις σεμιναρίων, φεστιβάλ, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς, σωματεία, χρηματοδοτικά προγράμματα, βιβλιοθήκες σεναρίων, αρχεία, θεματικούς τόπους κλπ.
γ) περισσότερες από 1500 ενεργές παραπομπές, είτε εξωτερικές (σε άλλους δικτυακούς τόπους) είτε εσωτερικές (σε σελίδες του site) -που αναφέρονται σε δημοσιεύματα, διευθύνσεις e-mail κλπ δ) εκατοντάδες φωτογραφίες, εικόνες και graphics (artwork)

Πρέπει ακόμα να αναφερθεί ότι σημαντικό μέρος από το παραπάνω υλικό, υπάρχει παράλληλα και στο αγγλόφωνο τμήμα του site.


Στατιστικά για το 2005

Σύμφωνα με το λογισμικό καθημερινής καταγραφής και στατιστικής παρακολούθησης δεδομένων (Σημ. 1) που διαθέτει ο δικτυακός τόπος της ΕΣΕ, 8.700 μεμονωμένοι (Σημ. 2) επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο www.senariografoi.gr στη διάρκεια του 2005. Αυτοί πραγματοποίησαν 11.862 συνολικά επισκέψεις (που αναλογούν κατά μέσο όρο σε 1.34 επισκέψεις ανά επισκέπτη), ενώ περιηγήθηκαν σε 158.110 σελίδες συνολικά (που αναλογούν κατά μέσο όρο σε 13.53 σελίδες ανά επισκέπτη).


Σημειώσεις:
(1) Advanced Web Statistics 6.1 (build 1.751) - Created by awstats
(2) Μεμονωμένοι επισκέπτες: οι επισκέπτες καταγράφονται σαν «μονάδες» στην πρώτη τους επίσκεψη, ενώ δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό επισκεπτών ακόμα κι αν μας επισκεφτούν για περισσότερες από μια φορά.


Στο δια ταύτα: ένα νέο στοίχημα και μια πρόσκληση

Τα παραπάνω δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για ερωτήματα, ούτε χρειάζονται αναλύσεις. Θέτουν όμως νέα στοιχήματα και στόχους για το www.senariografoi.gr στη χρονιά που διανύουμε.
Το Δ.Σ. της ΕΣΕ ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες αλλά και όλους τους επισκέπτες του www.senariografoi.gr, που στήριξαν τη λειτουργία του από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, δίνει την υπόσχεση μιας δυναμικότερης παρουσίας του στο άμεσο μέλλον, που για να γίνει όμως πράξη χρειάζεται και τη δική σας συνδρομή.
Φίλοι του www.senariografoi.gr και της ΕΣΕ, συνάδελφοι του οπτικοακουστικού χώρου αλλά και περιηγητές του διαδικτύου που ενδιαφέρεστε για το δημιουργικό σενάριο και τις εξελίξεις του, χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας για να κάνουμε αυτόν τον δικτυακό τόπο καλύτερο. Χρειαζόμαστε την αρθρογραφία σας, τις απόψεις, τις σκέψεις, τις ιδέες σας και γενικότερα το δημιουργικό σας «παρών». Όσοι πιστοί λοιπόν, και διατεθειμένοι να συνεισφέρετε λίγο από τον ελεύθερο σας χρόνο, προσέλθετε. Σας περιμένουμε!


E-mail επικοινωνίας: info@senariografoi.gr





Πηγή για τα στοιχεία: ΕΣΕ / Advanced Web Statistics 6.1 (build 1.751) - Created by awstats
Επιμέλεια κειμένου: Δ.Β.



Ενημέρωση: 18-01-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος