ShareThis

Ημερίδα για το σενάριο στη μικρού μήκους ταινία animation

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνουν στις 12 Απριλίου, Ημερίδα με θέμα: Το σενάριο στη μικρού μήκους ταινία animation. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή.


Η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2006, από τις 09:30 ως τις 17:00, στο κτίριο της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11, Αθήνα), απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το σενάριο, το βασικότερο συστατικό στοιχείο κάθε οπτικοακουστικής δημιουργίας. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (γι' αυτό οι ενδιαφερόμενοι ας δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή), ενώ όπου χρειάζεται θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Media Desk Hellas, τη στήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και του Σωματείου για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους Μικρό, ενώ στην έκδοση των πρακτικών θα συνδράμει το ΙΟΜ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Αλέξανδρος Κακαβάς, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.


Στην Ημερίδα θα γίνουν εισηγήσεις από τους:

Monique Renault, Γαλλία / Ολλανδία
Σπούδασε ζωγραφική στη Ρεν και στο Παρίσι και animation στην Πράγα. Συνεργάστηκε για χρόνια με τον Πέτερ Φιλντς και τη Σάρα Μάλινσον. Το 1972 έγινε υπεύθυνη του παρισινού Στούντιο Α.Α.Α. (Rouxel & Ponti). Με τις ιδιότητες της animator και σκηνοθέτιδας είναι δημιουργός αρκετών ταινιών animation, ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικών ταινιών. Για τις δημιουργίες της έλαβε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου, το 1989 (για την ταινία Pas A Deux).
Έχει προσκληθεί να διδάξει σε ειδικά προγράμματα στην Άσσεν, Κέμπριτζ, Γκρίμσταντ, Χιροσίμα, Κροκ, Λονδίνο, Μονπελιέ, Ρεν, Σορέντο, Στοκχόλμη, Ταϊβάν, Τάμπερε, Ουτρέχτη και έχει διοργανώσει πολλά master classes.
Συμμετείχε ως επικεφαλής σε πολλά παιδικά Εργαστήρια της ASIFA και σε επιτροπές των σημαντικότερων φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων (Εσπίνιο, Ανσύ, Μπιλμπάο, Ουτρέχτης, Κροκ, Ζάγκρεμπ και Χρισοσίμας).

Παναγιώτης Ράππας, Ελλάδα
Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και κινούμενο σχέδιο στη Γερμανία.
Από το 1985 που ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο, εργάστηκε σε ταινίες animation για τον κινηματογράφο, στο Βερολίνο και το Μόναχο, αποκτώντας εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Το 1989, όταν ο Steven Spielberg άνοιξε το στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων Amblin στο Λονδίνο, ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να το επανδρώσουν. Παράλληλα εργάστηκε σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης και animator στη διαφήμιση και τηλεοπτικές σειρές στο West End του Λονδίνου.
Το 1995 ίδρυσε στο Λονδίνο την εταιρία παραγωγής Stardust Piictures, στην οποία εργάστηκε σαν Παραγωγός και Creative Director μέχρι το 1998, όπου ανέλαβε την παραγωγή μέρους της ταινίας 1001 Nights, για λογαριασμό της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες. Το 1999 συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους The Periwig Maker που ήταν υποψήφια για Oscar.
Το 1999 συν-ιδρύει την εταιρία παραγωγής Time Lapse Pictures, στο Λος Άντζελες, ενώ το 2000 δημιουργεί την Time Lapse Pictures Hellas SA, με έδρα την Αθήνα, της οποίας είναι πρόεδρος και Creative Director. Η εταιρεία έχει στενή συνεργασία με την ομώνυμη της στο Λος Άντζελες και έχουν από κοινού αναλάβει την εκτέλεση πολλών ταινιών κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Έχει επίσης ασχοληθεί με τον σχεδιασμό σκηνικών για το Θέατρο.
Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου (AMPAS) των ΗΠΑ.

Evan Spiliotopoulos, Ελλάδα/ΗΠΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Λος Άντζελες. Ως σεναριογράφος, έκανε ντεμπούτο το 1988 με την επιστημονικής φαντασίας cult τηλεταινία Gangster World -παρωδία μεταξύ φιλμ νουάρ και ασιατικής ταινίας πολεμικών τεχνών.
Ακολούθησαν οι ταινίες: Legion, το 1998, τηλεταινία θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, Bare Witness, το 2002, θρίλερ και Art Heist, το 2004.
Το 2001, πρoσελήφθη από τη Walt Disney Pictures ως συν-σεναριογράφος της ταινίας Jungle Book 2 -συνέχεια της γνωστής animation ταινίας, που ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Tο 2003, πάλι για τη Disney, γράφει το σενάριο της ταινίας animation Οι τρεις σωματοφύλακες (υποψήφια για αρκετά Annie Awards και Βραβεία DVDX).
Ακολούθησε η ταινία animation Pooh’s Heffalump Movie, το 2005, υποψήφια για δύο Βραβεία Όσκαρ. Συμμετείχε ακόμα, στα σενάρια των ταινιών The Lion King 1½, και Tarzan 2, που κυκλοφόρησαν σε dvd με τεράστια επιτυχία.
Μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα σε ταινίες animation και ταινίες μυθοπλασίας με ηθοποιούς, ο Evan Spiliotopoulos αυτή την περίοδο γράφει τα σενάρια για τις ταινίες: Little Mermaid 3, animation, One More Day For Hiroshima, δικαστικό δράμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα σκηνοθετήσει ο Luis Mandoki, Imaginary Children, οικογενειακή κωμωδία για την Southpaw Entertainment, Terra, animation επική ταινία επιστημονικής φαντασίας της Snoot Pictures, σε σκηνοθεσία Aristomenis Tsirbas, Rules of the Hunt, ιστορικό δράμα της Triquest Films και Fox Hunt, κατασκοπευτικό θρίλερ για τον Ιάπωνα μετρ του σασπένς, Hideo Nakata.

Δημήτρης Βόρρης, Ελλάδα
Σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα κι εργάσθηκε από πολύ νεαρή ηλικία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σαν βοηθός σκηνοθέτη. Από το 1989 ως το 1993 παρακολούθησε εντατικά σεμινάρια για τις νέες τεχνολογίες στο American Film Institute, καθώς και για την ανεξάρτητη παραγωγή ταινιών, στο New School της Νέας Υόρκης και στο UCLA Extension του Λος Άντζελες. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα σεναρίου των αμερικανών γκουρού της διδασκαλίας σεναρίου, Τζών Τρούμπι και Ρόμπερτ Μακ Κήι. Δημιουργός σειράς animation ταινιών, με τίτλο Αρχαιούλης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:30-10:00   Υποδοχή

10:00-10:15   Χαιρετισμοί:
Εκπροσώπου Ε.Κ.Κ.Σ. κ. Χρυσάνθης Σωτηροπούλου
Προέδρου ΕΕΣ κ. Χάρη Παπαδόπουλου
Προέδρου «Μικρό» κ. Γιάννη Φραγκούλη
Προέδρου ΕΣΕ και Συντονιστή κ. Αλέξανδρου Κακαβά
Παρουσίαση εισηγητών

10:15-11:00   Εισήγηση Α’: Μονίκ Ρενώ (Γαλλία/Ολλανδία)
11:00-11:45   Εισήγηση B’: Δημήτρη Βόρρη (Ελλάς)

11:45-12:00   Διάλειμμα για καφέ

12:00-12:45   Εισήγηση Γ’: Παναγιώτη Ράππα (Ελλάς)
12:45-13:30   Εισήγηση Δ’: Παναγιώτη Ράππα (Ελλάς)

13:30-14:15   Διάλειμμα για σνακ

14:15-15.00   Εισήγηση Ε’: Evan Spiliotopoulos (ΗΠΑ)
15:00-15:45   Εισήγηση ΣΤ’: Evan Spiliotopoulos (ΗΠΑ)

16.00-17:00   Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Απολογισμός-Κλείσιμο Hμερίδας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων

Τηλ: 210-7293691, Fax: 210-7292678
E-mail: info@animationcenter.gr

Παρακολουθήση ημερίδας: είσοδος ελεύθερη
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και μέσω δικτύου, εδώ.



 




Πηγή για τα στοιχεία: Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων, Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Επιμέλεια: ΕΣΕ



Ενημέρωση: 24-03-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος