ShareThis

Εικόνα και Ιστορία

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα την Κινηματογραφική εικόνα ως ιστορική τεκμηρίωση, την Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 Απριλίου 2006, στο Αμφιθέατρο Γιάννης Κρανιδιώτης (Ακαδημίας 1).


Η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με αντικείμενο τη διερεύνηση της Οπτικοακουστικής καταγραφής της πραγματικότητας και τίτλο Η κινηματογραφική εικόνα ως ιστορική τεκμηρίωση.
Στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Γιάννης Κρανιδιώτης (Ακαδημίας 1) την Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 Απριλίου 2006, θα συμμετάσχει και το μέλος της ΕΣΕ, Στάθης Βαλούκος, που θα μιλήσει την Παρασκευή στις 20.30, με θέμα: Τα ντοκιμαντέρ της μεταπολίτευσης και η τεκμηρίωση της ιστορίας.
Στον ίδιο χώρο της εκδήλωσης, την Πέμπτη στις 20:00, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Α. Ι. Μεταξάς και Ηλ. Νικολακόπουλος, θα παρουσιάσουν το συλλογικό βιβλίο με τίτλο: Αναπαραστάσεις του Πολέμου, που φιλοξενεί ένα κείμενο του συναδέλφου μας, Στάθη Βαλούκου, με τίτλο Ο πόλεμος στον Κινηματογράφο.



Ενημέρωση: 14-04-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος