ShareThis

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΕ / Τετάρτη 8 Ιουνίου 2005

Περίληψη θεμάτων και αποφάσεων της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2005



Θέματα και αποφάσεις


1. Κατόπιν της έγκρισής του από το ΥΠΠΟ, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ταχεία έκδοση του λεξικού των σεναριογράφων. Επειδή απαιτούνται περισσότερα χρήματα απ’ όσα κατεβλήθησαν από το ΥΠΠΟ, αποφασίστηκε να περιληφθούν μόνο τα βιογραφικά και οι φωτογραφίες των μελών που έχουν καταβάλει τη συνδρομή του 2005. Η έκδοση θα διανεμηθεί από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (εαν προλάβουμε και από το φεστιβάλ Δράμας), όπου η Ένωση θα έχει περίπτερο.

2. Ορίστηκε για την 28η Σεπτεμβρίου 2005 ημερίδα, με ελευθέρα είσοδο, σε συνεργασία με το ΣΑΠΟΕ, με προσκεκλημένο έναν εξέχοντα agent σεναρίου, τον Julian Friedman.

3. Ανανεώθηκε η σύμβαση, κόστους 300 ευρώ, που αφορά τη φιλοξενία του δικτυακού τόπου της ΕΣΕ μέχρι τον Ιούνιο 2006 και παράλληλα εγκρίθηκε αμοιβή 200 ευρώ, για εργασίες συντήρησης και τροποιποιήσεις μέχρι τέλους του έτους, για τον τεχνικό υπεύθυνο του site, Ανδρέα Γιαννακουλόπουλο.

4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί διευκρίνηση από την FSE για την πλημμελή ενημέρωσή μας (και κατά συνέπεια των μελών μας) όσον αφορά τον διαγωνισμό σεναρίου που έλαβε χώρα το 2004, με έπαθλο τη συνάντηση του επιλεχθέντα σεναριογράφου με ομάδα παραγωγών στις Κάννες.

5. Αποφασίστηκε να αναλάβει ο Ντίνος Γιώτης διερεύνηση φιλοξενίας links, από τον οπτικοακουστικό και γενικότερα το χώρο του πολιτισμού, έναντι ανταποδοτικών οφελών στο διαδικτυακό μας τόπο.

6. Αποφασίστηκε όπως η ΕΣΕ και οι εκπροσωποί της στο ΕΚΚ και στο Γνωμοδοτικό υπερασπίσουν τα κεκτημένα της ΕΣΕ και αποδεχθούν α) την καταβολή του 1.5%, β) την ψήφιση του tax shelter και, γ) την ομαλή συνέχιση λειτουργίας του ΕΚΚ και την εκπλήρωση των ανειλημμένων υπόχρεώσεων του (στο επόμενο Δ.Σ θα συζητηθούν προτάσεις και αιτήματα που θα τεθούν υπόψη του νέου Δ.Σ.).

7. Αποφασίστηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οργανωθεί διημερίδα με συμμετοχή όλων των ενώσεων και σωματείων προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν μέτρα προς αποφυγή δυσάρεστων μέτρων για το οπτικοακουστικό χώρο.



Μην ξεχάσετε την Καταστατική Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου, ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου).
Το επόμενο Δ.Σ έχει ορισθεί για τις 04.07.2005.



Ενημέρωση: 13-06-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος