ShareThis

EDITORIAL ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

Brand Name



Μετά από δύο θητείες και τέσσερα χρόνια στη θέση του προέδρου της ΕΣΕ, επιτρέψτε μου έναν πιο προσωπικό τόνο σε αυτό το τελευταίο εντιτόριαλ.

Με αυτό το σημείωμα θέλω καταρχήν να ζητήσω συγνώμη, εάν στεναχώρησα κάποιους συναδέλφους με τους οποίους διαφώνησα σε σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά ζητήματα και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα δημιουργικά, εντός και εκτός του σωματείου, σε όλα τα πεδία: από την διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΣΕ με την κατάθεση των απόψεων μας εκεί όπου έπρεπε, τη λειτουργία του site και την παροχή καινοτόμων on line υπηρεσιών στους σεναριογράφους και στο κοινό, μέχρι την διαχείριση της καθημερινότητας, με την πληρωμή των λογαριασμών.

Στις 20 Οκτωβρίου στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος γίνονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Ανεξάρτητα από το καταστατικό που δεν επιτρέπει –και ορθώς κατά τη γνώμη μου- τρίτη συνεχόμενη θητεία του ίδιου προσώπου στη θέση του προέδρου, πιστεύω ότι η συνεχής ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες είναι το οξυγόνο που μπορεί να κρατήσει την Ένωση ζωντανή και δημιουργική.

Σε μια εποχή υπονόμευσης των συλλογικών προσπαθειών και ανάδειξης γενικά των προθύμων, η προσπάθεια αυτή φαντάζει ρομαντική. Ίσως και ματαιόδοξη, θα πουν κάποιοι. Όμως αυτό μετράει: να πολεμάς για εκείνο που αγαπάς, χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή. Το δικό μας αντικείμενο του πόθου ονομάζεται σενάριο. Την τεράστια σημασία που έχει το σενάριο για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου έργου, είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση, προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας ένα corpus θέσεων και προτάσεων, να αναδείξουμε: σε φεστιβάλ, συνέδρια, ημερίδες, σωματεία, θεσμικά όργανα, EKK, EΡΤ, Υπουργείο, Βουλή, Μίντια, και φυσικά μέσα από το σάιτ μας. Εάν το καταφέραμε και σε ποιο βαθμό είναι βέβαιο ότι, αργά ή γρήγορα, θα αποτιμηθεί, ανεξάρτητα από τη δική μου άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, ως προσωπική άποψη πλέον, είναι ότι το «εκτόπισμα» της ΕΣΕ είναι μάλλον μεγαλύτερο από το «έρμα» της.

Καλό μήνα!

Ντίνος Γιώτης





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος