ShareThis

EDITORIAL ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος!



Αγαπητοί μου συνάδελφοι,
Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα πολύ στο πρώτο αυτό μήνυμα της χρονιάς προς εσάς να γράψω τη συνήθη ευχή «Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος» και βαθιά μέσα μου εγώ, ο Αλέξανδρος, το εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας. Όμως ως Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε., και αντίθετα από την υποκριτική συμπεριφορά της πλειονότητας των πολιτικών μας, οφείλω να σας πληροφορήσω ότι το μέλλον για τους σεναριογράφους άδηλο ει.

Τούτο δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε αμαχητί. Τουναντίον, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την κρίση και αν δεν καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας ξανά, θα πράξουμε, εν τούτοις, το κατά δύναμιν ώστε να σταθούν στα πόδια τους οι επερχόμενες γενιές σεναριογράφων.

Άλλωστε ό,τι δεν μας εξοντώνει, μας καθιστά ισχυρότερους. Οπότε θα συνεχίσουμε, παρά τις πολλές απώλειες συναδέλφων, να προσπαθούμε όχι απλώς να επιβιώσουμε, αλλά να παράγουμε έργο, πνευματικό και κοινωνικό, προς όφελος των θεατών αλλά και όλων των συναδέλφων μας.

Ζητώ λοιπόν από όλους σας, αλλά πρωτίστως από τους κατέχοντες, να μην εγκαταλείπουν την Ε.Σ.Ε. για τριάκοντα αργύρια, ποσό ασήμαντο και ευτελές για τους ίδιους, αλλά σημαντικό για τη συντήρηση της Ένωσης. Και θλίβομαι που το λέω αλλά οι κατέχοντες που επιδεικνύουν αδιαφορία είναι περισσότεροι από τους χειμαζόμενους που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την Ε.Σ.Ε. Είναι δε λυπηρό που κάποια από τα εύπορα μέλη, ενόσω ζητούν και λαμβάνουν από την Ε.Σ.Ε. κάθε δυνατή υποστήριξη, ποιούν την νήσσα όταν καλούνται είτε να καταβάλουν τη συνδρομή τους, είτε να συμβάλουν στις δράσεις της.

Αυτή η διάκριση, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν μπορεί να συνεχισθεί. Τα μέλη της Ε.Σ.Ε. δεν χωρίζονται σε κατηγορίες. Έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και οι συνέπειες της άρνησης εκπλήρωσής τους μας αφορούν όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Θα ευχηθώ λοιπόν, σε όλους, είτε αποφασίσετε να παραμείνετε στην Ε.Σ.Ε. είτε την εγκαταλείψετε, να υγιαίνετε αλλά επιτέλους ας αναλάβει, ο καθένας, τις ευθύνες του.

Σε αυτόν τον τεράστιο αγώνα που δίνουν για την ύπαρξή τους, η Ελλάδα και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος δεν υπάρχουν περιθώρια για ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνον για τον εαυτό τους. Δηλαδή για εκείνους που μας έφεραν στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Αλέξανδρος Κακαβάς





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος