ShareThis

Σεμινάριο συγγραφής σεναρίου της ΕΣΕ με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Νέας Ιωνίας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο Συγγραφής Σεναρίου, με εκλεκτούς εισηγητές, γνώστες του αντικειμένου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή (13 & 14/12) στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Εισηγητές της πρώτης ημέρας διεξαγωγής του εξειδικευμένου αυτού σεμιναρίου ήταν οι σεναριογράφοι: κ. Ηλίας Φλωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στις βασικές αρχές σεναρίου, κ. Βασίλης Σπηλιόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: «Πλοκή και Δομή του σεναρίου», καθώς και η κ. Ρένα Ρίγγα, η οποία μίλησε για τη διαμόρφωση των χαρακτήρων και των διαλόγων ενός σεναρίου.

Επίσης, κατά τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου είχαμε την εμπεριστατωμένη εισήγηση της σεναριογράφου κ. Νατάσας Μποζίνη σχετικά με τα είδη και τις διαφορές στη συγγραφή σεναρίου για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με τίτλο: «Από την κωμωδία στο δράμα», στη συνέχεια η σεναριογράφος κ. Αλεξάνδρα Μπελεγράτη μίλησε αναφορικά με την τεχνολογία και το σενάριο στην τηλεόραση, και οι σημαντικές ομιλίες του διημέρου ολοκληρώθηκαν με τον σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το πού μπορεί να πάει ένα σενάριο από τη στιγμή που γράφεται, αναλύοντας αρκετές πτυχές του θέματος, που αφορούσαν την υφιστάμενη Αγορά και τα δικαιώματα, τη χρηματοδότηση, τη διάθεση, την παραγωγή, αλλά και τα Φεστιβάλ, στα οποία μπορεί να καταλήξουν τα σενάρια, εφόσον γυριστούν ως ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους.

*Οι φωτογραφίες είναι της Παναγιώτας Σούγια.





Ενημέρωση: 15-12-2018

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος