ShareThis

Ημερίδα Σεναρίου στο φιλόξενο Ξυλόκαστρο

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου, χάρη στον ενθουσιασμό και το ζήλο που επέδειξε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελίνα Μενούνου η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώπιον ενός εξαιρετικά θερμού κοινού, πραγματοποίησε, την 25η Ιουλίου, μια ακόμα ημερίδα με θέμα "Μύηση στην Τέχνη (και Τεχνική) του Σεναρίου". 


Μετά από τον χαιρετισμό της κυρίας Μενούνου, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή πολυπληθούς, ενδιαφερόμενου, κοινού και υποσχέθηκε να επανέλθουν.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο κύριος Παναγιώτης Δούρος, διδάκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης, φίλος και υποστηρικτής της Ε.Σ.Ε., ο οποίος έλκει την καταγωγήν από το Ξυλόκαστρο, και η κυρία Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοικος Ακράτας, που συνοδευόταν από το σύζυγό της, μέλος της Ε.Σ.Ε. Βασίλη Μπούτο.

Οι εισηγητές Ηλίας Φλωράκης και Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, παρουσίασαν ευσύνοπτα τις βασικές αρχές συγγραφής ενός σεναρίου καθώς και κάποιες από τις ιδιαιτερότητες της μορφής αυτής της τέχνης που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του οπτικοακουστικού, κινηματογραφικού η τηλεοπτικού, έργου. 

Την παρουσίαση κατέγραψε το μέλος της Ε.Σ.Ε. Αδαμάντιος Πετρίτσης.





Ενημέρωση: 27-07-2020

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος