ShareThis

«Όχι» στο ελεύθερο εμπόριο του Κινηματογράφου

Μερικοί από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της Ευρώπης υπογράφουν διακήρυξη με την οποία ζητούν από τους 27 ηγέτες να εξαιρεθεί ο τομέας των οπτικοακουστικών υπηρεσιών από το σχέδιο συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. «Η πολιτιστική εξαίρεση δεν είναι διαπραγματεύσιμη» είναι το μήνυμά τους που προσυπογράφει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Ντέιβιντ Λιντς.


Οι Βέλγοι αδερφοί Λικ και Ζαν-Πιέρ Νταρντέν, ο Αυστριακός Μίκαελ Χάνεκε , ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ, ο Γάλλος Μισέλ Χαζαναβίσιους, ο Ισπανός Πέδρο Αλμοδόβαρ και οι Βρετανοί Κεν Λόουτς, Μάικ Λι και Στίβεν Φρίαρς περιλαμβάνονται στη λίστα των 8ο σκηνοθετών που έχουν υπογράψει διακήρυξη με την οποία ζητούν από τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών να εξαιρεθεί ο τομέας των οπτικοακουστικών υπηρεσιών από το σχέδιο συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


"Θα αγωνιστούμε ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να γράφει την ιστορία της με το πνεύμα, με τον πολιτισμό, με ένα διαφορετικό βλέμμα στον εαυτό της και στον κόσμο, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συνεισφέρουν βαθιές και περίπλοκες απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει η εποχή μας", γράφουν οι συντάκτες της διακήρυξης στο Ίντερνετ.


Το σώμα των ευρωπαίων επιτρόπων έδωσε το Μάρτιο το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων ελεύθερων συναλλαγών με τις ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας τον τομέα των οπτικοακουστικών υπηρεσιών στην εντολή της διαπραγμάτευσης. Η εντολή αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.


Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει ταχθεί υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων "για να πολεμήσουμε εναντίον αριθμού τελωνειακών φραγμών ή εμποδίων στις συναλλαγές, ούτως ώστε να ευνοήσουμε την ανάπτυξη". Ζήτησε όμως να αποκλεισθεί από τη διαπραγμάτευση ο τομέας των οπτικοακουστικών υπηρεσιών.




Πηγή: enet.gr





CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος