ShareThis

Στον φιλόξενο ΙΑΝΟ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων εκδόσεων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Στον πάντα φιλόξενο ΙΑΝΟ έγινε η παρουσίαση της έκδοσης των βραβείων σεναρίων του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού της Ε.Σ.Ε. και του συλλογικού έργου «Εμπειρίες που δεν διδάσκονται» στο οποίο περιλαμβάνονται οι ομιλίες των εισηγητών, μελών της Ε.Σ.Ε., από την ημερίδα της 3ης Μαρτίου 2018 που έλαβε χώρα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Μετά τον θερμό, ως συνήθως, πρόλογο της αγαπητής Κατερίνας Δημάκη, έλαβε το λόγο ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κακαβάς ο οποίος κάλεσε πάραυτα την βραβευθείσα με το 1ο βραβείο σεναρίου μικρού μήκους κυρία Ελένη Μπολονάση να ανέλθει στο βήμα και να μιλήσει για την πρωτόγνωρη, αξιοσημείωτη, επιτυχία της.

Εν συνεχεία ο Αλέξανδρος Κακαβάς ζήτησε από τον Κωστή Δήμο, υπεύθυνο του προγράμματος του καναλιού της Βουλής να λάβει το λόγο. Ο Κωστής Δήμος αναφέρθηκε στις προσδοκίες που τρέφουν οι ιθύνοντες του Καναλιού από τη σειρά «Από το Μικρό στο Μεγάλο» μια παραγωγή της Ε.Σ.Ε. που αφορά πορτρέτα Ελλήνων γελοιογράφων/σκιτσογράφων και σεναριογράφων που έγραψαν ιστορία και παράγεται χάρις στη συνεργασία πολλών μελών της Ε.Σ.Ε.. Ο Αλέξανδρος Κακαβάς ευχήθηκε να αρέσει η σειρά τόσο στους ιθύνοντες, όσο και στο εκλεπτυσμένο κοινό του Καναλιού ώστε να συνεχισθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Εν συνεχεία εκλήθησαν να ομιλήσουν οι Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αθηνά», ο Κώστας Παπαπέτρος και ο Αντώνης Σιμιτζής, καταξιωμένοι σεναριογράφοι και θεατρικοί συγγραφείς και ομιλητές της ημερίδας.

Μετά τις εντυπωσιακές κυρίες της σειράς Όλγα Μπακοπούλου, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη και Ανδρεάνα Σαπρίκη, το λόγο έλαβε ο Μάριος Τσάγκαρης, κύριος συνθέτης της μουσικής της σειράς, ακολούθησε ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, συγγραφέας του πολύτιμου, για τη σειρά, βιβλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ και το πρώτο κύμα της δημιουργικής ομάδας ολοκληρώθηκε με τους καταπονημένους δημιουργούς/μοντέρ της σειράς Ελευθέριο Κατσαρό, Αλέξανδρο Μαυρόγιαννη και Αδαμάντιο Πετρίτση.

Η παρουσίαση των αγαπητών συναδέλφων συνεχίστηκε με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, ομιλητή της ημερίδας «Εμπειρίες που δεν διδάσκονται» οι διαλέξεις της οποίας περιελήφθησαν στον τόμο που εξεδόθη από την Ε.Σ.Ε., παρεισέφρυσε διακριτικά ο Βασίλης Κεσίσογλου εκ των δημιουργών της σειράς και τελικώς ολοκληρώθηκε με τον λακωνικό χαιρετισμό του παραγωγού Δημήτρη Γεωργιάδη, φίλου της Ε.Σ.Ε. και εκ των ομιλητών της ημερίδας.

Πέραν των μελών της Ε.Σ.Ε. και ομιλητών της ημερίδας, Πάνου Κοκκίδη, Δημήτρη Σοφιανόπουλου, Βασίλη Σπηλιόπουλου, Κωστούλας Τωμαδάκη και του νέου μέλους της Ε.Σ.Ε. Ιφιγένειας Κολλάρου, την παρουσίαση τίμησαν επίσης η μητέρα και ο αδελφός της Ελένης Μπολονάση, ο κ. Χ. Βεντουρής και η σύζυγός του κα Α. Βαρβιτσιώτη, η Σοφία Παπαδάκη, η Αλεξάνδρα Αλτάνη, η κα Φ. Μεσθεναίου, κ.ά.





Ενημέρωση: 14-05-2018

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος