ShareThis

Διαγωνισμός του Υπουργείου Πολιτισμού για Θεατρικά Έργα

Διαγωνισμό Κρατικού Βραβείου Θεατρικού Έργου για το 2006 προκηρύσσει το υπουργείο Πολιτισμού, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.


Τα βραβεία που προκηρύσσονται είναι τα εξής:

1. Συγγραφής θεατρικού έργου, για το οποίο μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν είναι δόκιμος ή πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας.
Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 9.000 €, Β': 5.000 €, Γ': 3.000 €.


2. Για νέους θεατρικούς συγγραφείς. Συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς, έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ή δεν έχει βραβευτεί από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 8.000 €, Β': 5.000 €, Γ': 3.000 €.

3. Συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου.
Χρηματικά έπαθλα: Α' Βραβείο: 8.000 €, Β': 5.000 €, Γ': 3.000 €.

Tα υποβαλλόμενα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης και να είναι μονόπρακτα ή σε περισσότερες πράξεις. Περιορισμοί: οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν μέρος με την υποβολή ενός και μόνο έργου και σε μία μόνο από τις παραπάνω κατηγορίες. Τα έργα που υποβάλλονται δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί, ή ανεβαστεί στο θέατρο ή την τηλεόραση, ούτε να έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο. Έργο που κρίθηκε άπαξ από την επιτροπή ή άλλη επιτροπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν μπορεί να υποβληθεί προς κρίση.

Ο φάκκελος υποβολής συμμετοχής θα περιλαμβάνει τα εξής:

α) το έργο σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, τα οποία θα έχουν ψευδώνυμο στη θέση του ονόματος του συγγραφέα
β) αίτηση συμμετοχής με το ίδιο ψευδώνυμο
Προσοχή: δεν υπάρχει έντυπο συμμετοχής, συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος φτιάχνει το δικό του, αναφέροντας με σαφήνεια σε ποιον από τους διαγωνισμούς συμμετέχει, αλλιώς η συμμετοχή του είναι άκυρη και το έργο του δεν παραπέμπεται στην επιτροπή. Επίσης, η τυχόν αναγραφή στην αίτηση ή στα αντίτυπα του έργου του πραγματικού ονόματος του συγγραφέα και όχι του ψευδώνυμου, συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στο διαγωνισμό.
γ) τα πραγματικά στοιχεία του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα) θα περιέχονται μέσα σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, που θα συνοδεύει την αίτηση και τα 5 αντίτυπα του έργου.

Μετά την υποβολή των έργων δεν επιτρέπεται ν' αποσύρει ο συγγραφέας το έργο του.
Σε περίπτωση που, έργο βραβευμένο σε οποιονδήποτε από τους τρεις διαγωνισμούς παρουσιαστεί από σκηνής από επιχορηγούμενο θίασο, είναι δυνατή ειδική οικονομική ενίσχυση του θιάσου αυτού από το ΥΠΠΟ.


Υποβολή συμμετοχής: ΥΠΠΟ, Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου
(Μπουμπουλίνας 20, 106 82 Αθήνα)
Προθεσμία: 60 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης, δηλαδή μέχρι 10 Απριλίου 2006
Πληροφορίες και διευκρινίσεις: 210-8201736 και 210-8201737




Πηγή για τα στοιχεία: Υπουργείο Πολιτισμού, Εφημερίδα Ελευθεροτυπία (φύλλο 9.2.06)



Ενημέρωση: 10-02-2006

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος