ShareThis

Δωρεάν Ψηφιοποίηση Τηλεοπτικών Έργων

Η ΕΣΕ δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να μεταγράψουν σε ψηφιακά αρχεία παλιότερα τηλεοπτικά τους έργα που είναι σε μορφή Βeta ή VHS, διατηρώντας τα έτσι στον χρόνο.


Όσοι από τα μέλη της ΕΣΕ έχουν στο προσωπικό τους αρχείο (ή μπορούν να βρουν από τρίτους φίλους και συνεργάτες) αντίγραφα τηλεοπτικών έργων τους σε μαγνητικό υλικό (Βeta, VHS), τα οποία μεταδόθηκαν από τα κρατικά κανάλια προ του 1990, μπορούν τώρα να τα ψηφιοποιήσουν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση πέραν του κόστους των ψηφιακών υλικών (DVDs).

Ας σημειωθεί ότι τα κρατικά κανάλια έχουν δυστυχώς απωλέσει το πρωτότυπο περιεχόμενο των σειρών, με συνέπεια ένα μεγάλο κομμάτι της τηλεοπτικής ιστορίας μαςκομμάτι του εθνικού πολιτιστικού κεφαλαίου δηλαδή- να τελεί υπό ουσιαστική εξαφάνιση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με τον Χρήστο Μαραμένο (τηλ: 6938 465595, e-mail: mfbercy@hotmail.com), ο οποίος προσφέρεται εθελοντικά και υπεύθυνα να αναλάβει την ψηφιοποίηση του έργου τους, προκειμένου το τελευταίο να διασωθεί.

 

(Σημείωση: O Χρ. Μαραμένος έχει μέχρι τώρα ψηφιοποιήσει σημαντικά αρχεία καλλιτεχνών όπως του Ερρίκου Ανδρέου, του Γιάννη Δαλιανίδη, της Σούλας Πιερράκου, του Κώστα Παπαέτρου, του Νικήτα Τσακίρογλου και της Χρυσούλας Διαββάτη, του Σταμάτη Φασουλή κ.ά..)



Ενημέρωση: 01-06-2010

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος