ShareThis

Ακύρωση Απόφασης του Κέντρου Κινηματογράφου για Αναβολή της Γ.Σ.

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που κατέθεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Διοίκησης για αναβολή της προγραμματισμένης και υποχρεωτικής από το νόμο συνεδρίασης της 30ης Ιουνίου για τον προσεχή Σεπτέμβριο 2010 και υποχρέωσε την Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. να συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 26 Ιουλίου.


H θητεία της παρούσας διοίκησης έληγε στις 30 Ιουνίου 2010, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚΚ κ. Γιώργος Παπαλιός, προσπάθησε να την παρατείνει μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, μέσω της αναβολής της Γενικής Συνέλευσης, επικαλούμενος λόγους μη έγκαιρης ενημέρωσης των μελών της. Το δικαστήριο θεώρησε τους λόγους αυτούς προσχηματικούς, καθώς η απόφαση για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ελήφθη στις 6 Μαΐου 2010, δηλαδή ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα της Συνεδρίασης γεγονός που αποδείκνυε ότι το Δ.Σ. του ΕΚΚ είχε όλο τον καιρό να επιδώσει νόμιμα την πρόσκληση, και αποφάσισε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ε.Κ.Κ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Καταστατικό του Ε.Κ.Κ. (Προεδρικό Διάταγμα 113, 11-5-1998), η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος εκπροσωπείται με ένα μέλος της στην 19μελή Γενική Συνέλευση.



Ενημέρωση: 01-07-2010

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος