ShareThis

Χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Media

Η νέα προκήρυξη 86/04 του προγράμματος MEDIA για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για την εκπαίδευση επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου.





Ο τομέας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης είναι εξ ορισμού ένας τομέας που διαρκώς εξελίσσεται. Συνεπώς η συνεχής ενημέρωση και δια βίου κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ποιότητα και συνεπώς την ανταγωνιστικότητα των οπτικοακουστικών έργων.

Μέσω της προκήρυξης του MEDIA, επιδοτούνται σε ποσοστό 50% του συνολικού τους προϋπολογισμού, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που απευθύνονται σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του χώρου των πολυμέσων.

Προτάσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να σχεδιάσουν και να υποβάλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού τομέα (εταιρείες παραγωγής, διανομής, προώθησης κ.λπ.), πανεπιστήμια, σχολές κινηματογράφου και τηλεόρασης, εξειδικευμένα ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών κ.λπ.), καθώς και επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία του οπτικοακουστικού κλάδου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του MEDIA καλύπτουν όλη τη γκάμα των ειδικοτήτων του οπτικοακουστικού τομέα: από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την υλοποίησή της, από τον σχεδιασμό του πλάνου προώθησης ενός έργου μέχρι την εφαρμογή του με σκοπό την επιτυχέστερη διανομή ενός οπτικοακουστικού έργου. Αφορούν τρεις μεγάλους τομείς:

- Τις τεχνικές συγγραφής και επεξεργασίας σεναρίου
- Τα νομικά και διοικητικά ζητήματα της οπτικοακουστικής παραγωγής
- Τις νέες τεχνολογίες στον ευρύτερο τομέα των οπτικοακουστικών

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα στο MEDIA
λήγει την 1η Μαρτίου 2005.

Για τα πλήρη κείμενα των αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του MEDIA Desk Hellas (Προκηρύξεις / Κατάρτιση).




Πηγή για τα στοιχεία: MediaDesk Hellas



Ενημέρωση: 14-01-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος