ShareThis

Για τις επιχορηγήσεις του ΥΠΟΤ στον κινηματογράφο


Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πρόσφατα τις επιχορηγήσεις του 2012 για τα σωματεία και τους φορείς του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων. Το κονδύλι που εγκρίθηκε φέτος φτάνει τα 535.800 ευρώ και κατανέμεται, κατόπιν αξιολόγησης, σε 26 σωματεία και φορείς


(ο κατάλογος ΕΔΩ:


http://drasis.culture.gr/index.php/component/content/article/24-apotelesmata-epixorigisewn/59------2012 ).


 


Όπως την προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος επιχορηγήθηκε με το τεράστιο ποσόν των 5000 (!) ευρώ. Την ίδια στιγμή η νεότευκτη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που το κύριο έργο της είναι οι βραβεύσεις, επιχορηγείται μόνο για μια δράση της, υπό τον τίτλο «Κινηματογραφικό Σενάριο», με 25.500 ευρώ.


 


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης (Δημόπουλος - Παπαηλιού - Τσεμπερόπουλος ) που αποτίμησε το έργο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - όπως για παράδειγμα την ψηφιακή κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας, μιας καινοτόμας υπηρεσίας, στα πρότυπα της Writers Guild of America, West, προς τους δημιουργούς-  με το ίδιο ποσόν που ενέκρινε για κάποιο εργαστήριο κινηματογράφου που έκανε κάποια "Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου" στα Κάτω Πεδινά. Άραγε θα τύχουμε και εμείς καλύτερης τύχης εάν τον επόμενο χρόνο διοργανώσουμε κάτι ανάλογο στα Άνω Πεδινά;


 


Διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η άνιση μεταχείριση του ΥΠΟΤ προς την ΕΣΕ οφείλεται στην  τεκμηριωμένη κριτική που ασκήσαμε στον (υπολειτουργούντα) σήμερα νέο νόμο για τον κινηματογράφο.


 


Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1989, θα συνεχίσει να υπάρχει, ίσως προς λύπη κάποιων, υπερασπιζόμενη το έργο και το επάγγελμα των Ελλήνων σεναριογράφων.


 


Τo ΔΣ της ΕΣΕ



Ενημέρωση: 26-04-2012

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος