ShareThis

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους

1. Πρωτότυπου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr (ειδάλλως με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. Λογ. 6839-135579-922) όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά σε μορφή PDF, μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση akakavas@hol.gr KAI akak1@hotmail.com.

Για την κατάθεση απαιτούνται: α) δύο αρχεία του υποψήφιου σεναρίου: ένα με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα συγγραφέα, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα κ.ά.). και ένα άλλο χωρίς (για τις επιτροπές αξιολόγησης), β) μία σύντομη περίληψη (έως 450 λέξεις)-προαιρετικό και γ) το πιστοποιητικό κατοχύρωσης της Ε.Σ.Ε.(ή το παραστατικό της τραπέζης).

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932.089.819.


 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ



Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.
Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων.

Το “πρωτότυπο” σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα.
Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές η διορθωμένες σελίδες του σεναρίου.
Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από περιεκτική περίληψη όχι μεγαλύτερη από 450 λέξεις.
Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες.
Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ κατά προτίμηση με Courier 12pt. (Παρατίθεται δείγμα)

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας.
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων.
5 σημεία για τους διάλογους.

Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr Νέο παράθυρο

Θα δημιουργηθούν τριμελείς προκριματικές επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε., μια για κάθε είδος σεναρίου, και τελική πολυμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα. Τελικά αποτελέσματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία η το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Ειδικά για τα διασκευασμένα σενάρια οι συγγραφείς υποχρεούνται να προσκομίσουν επιστολή ενδιαφέροντος από το συγγραφέα του πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου ή τους κληρονόμους του, που να τους επιτρέπει την έκδοση του σεναρίου τους η την διερεύνηση κινηματογραφικής παραγωγής του.


Τα πρώτα βραβεία θα εκδίδονται σε χαρτόδετα βιβλία εξόδοις της Ε.Σ.Ε. από τις Εκδόσεις των Σεναριογράφων Ελλάδος (τα διασκευασμένα μόνον εάν εξασφαλίσουν την έγκριση του συγγραφέα του πρωτότυπου έργου).
Το πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου θα εκδοθεί εξόδοις του εκδοτικού οίκου ΑΚΑΚΙΑ στην αγγλική γλώσσα τόσο ως χαρτόδετο όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, και θα διατεθεί προς πώληση από το site της Amazon.

Οι νικητές, σε ειδική τελετή βράβευσης, θα λάβουν από ένα laptop και μια τιμητική πλακέτα και οι επιλαχόντες από ένα tablet και μια περγαμηνή επαίνου. Επιπλέον οι πρώτοι νικητές, εάν καταθέσουν στο Ε.Κ.Κ. και τύχουν έγκρισης θα λάβουν 3.000 ευρώ έκαστος.
Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου έργου που θα μετάσχει στον διαγωνισμό όσων λάβουν έπαινο.

 

ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
(Μορφή αρχείου .doc - Ενημέρωση: 01/01/2015)



Ενημέρωση: 22-12-2014

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος