en


Χρήστος Καρακάσης

karakasis@koyinta.gr

Χρήστος Καρακάσης

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις,Video art,Φεστιβάλ.

Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ένωσης Σκηνοθετών, Παραγωγών Κινηματογράφου, Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διεθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF (Athens International Digital Film Festival), το οποίο πέτυχε ευθυγράμμιση της κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή.

Από το 2013 είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών, το οποίο συνεισφέρει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ
Τμήμα Πληροφορικής
Προγραμματισμός Η/Υ, Πληροφοριακά συστήματα, Μουσική θεωρία
Απόφοιτος Κινηματογραφικής Σχολής 1996 Σχολή Χατζίκου (τμήμα Σκηνοθετών)
Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών
Σπουδές θεάτρου και υποκριτικής, Δραματική Σχολή Χατζίκου (1994-1996)

Σεμινάρια - Επιμόρφωση:
Πρόγραμμα MEDIA 1
(κοινωνιολογία της επικοινωνίας )
Φιλοσοφική Παιδεία,
«Αρχαία και Νεότερη φιλοσοφία»,
«Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης»,
«Μεταφυσική και Κριτική» με τους καθηγητές
Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά, Νικόλαο Χρόνη
και Μιχαήλ Δημητρακόπουλο
Αρχιτεκτονική με τον Γεώργιο Λάββα
Λογοτεχνία και γλώσσα με τον Μίνω Κοκολάκη
Ψυχολογία με τον Ιωάννη Μαρκαντώνη
Ιστορία της Τέχνης με τον Νικόλαο Ζιά

 

Υποκριτική (Θέατρο-Κινηματογράφος)
Θέατρο-Υποκριτική Τέχνη Θεατρική Σχολή Χατζίκου
Σεμινάρια Θεατρικής Σκηνοθεσίας
Κινηματογράφος και Τεχνολογία
Φωτογραφία α/μ- Έγχρωμη
Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Βιντεοτέχνη)
Επεξεργασία Εικόνας/ Ήχου
Μοντάζ (non linear editing)

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Παραγωγός, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Καθηγητής Κινηματογράφου.
Καθηγητής Κινηματογράφου
1996-1999 Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου
2000-2006 κάνει σεμινάρια σε χώρους και σχολές.
2008-2014 Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Καθηγητής Κινηματογράφου
2008-2011 Ιδρύει με τον Όμιλο ΜΕΟ Νέου Ψυχικού το Κινηματογραφικό και
Θεατρικό Εργαστήρι ,εργαστήρι φωνής (3μηνοι κύκλοι σπουδών)
2009-2014 Καθηγητής Κινηματογράφου στην Σχολή Τεχνών LA.Theater

 

Συγγραφική Δραστηριότητα
Δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες στο Περιοδικό τέχνης και πολιτισμού ΚΟΥΙΝΤΑ
στο Τεχνόφωνο Περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού και σε αλλα εντυπα.

2014, Εκδίδει το βιβλίο «Εισαγωγή στον κινηματογράφο», σελ. 300, μια προσέγγιση του κινηματογράφου για μελετητές αλλά και όλους όσους θέλουν να μάθουν για τον κινηματογράφο ξεκινώντας από το μηδέν. Το βιβλίο το απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Είναι ιδρυτής της Εταιρείας KOYINTA www.kouinta-production.gr, που σαν κύρια δραστηριότητα έχει την παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική αναβάθμιση της ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός της ΚΟΥΙΝΤΑ είναι η προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού και συνεπώς η διαφύλαξη και προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ διεθνών φορέων, καθώς τα οπτικοακουστικά και κινηματογραφικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενώ, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους αξία, συμβάλουν στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και τη λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών.

Το 2006 Ίδρυσε το διαδικτυακό Portal Πολιτισμού KOYINTA Art eMagazine. www.koyinta.gr στο οποίο έχει και την γενική διεύθυνση. Ως αντικείμενο το KOYINTA Art eMagazine έχει την προβολή και διάδοση όλων των τεχνών και την δημιουργία βάσης δεδομένων για καλλιτέχνες και χώρους τέχνης σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει καταγράψει πολλές χιλιάδες θέματα, αποτελώντας ένα από το μακροβιότερα διαδικτυακά καλλιτεχνικά portal και έχει εξασφαλίσει υψηλή επισκεψιμότητα, στο είδος του, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, ενώ τα τελευταία χρόνια ανοίγεται σε διεθνές επίπεδο καλύπτοντας πολιτιστικά θέματα από τον Διεθνή Χώρο και παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Είναι σε σταθερή επαφή με όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες και τους χώρους λόγου και τέχνης και αποτελεί σταθερό παρατηρητή και καταγραφέα της δουλειάς τους.
To 2008 ιδρύει το διαδικτυακό Portal-media Filmmaker www.filmmaker.gr, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της τέχνης με την τεχνολογία, αλλά και γέφυρα μεταξύ των καλλιτεχνών. Media Portal with IPTV ψηφιακό σινεμά D-CINEMA βάση όλων των κινηματογραφιστών και Εταιρειών Παραγωγής-Video On
Demand 2010 σε πλήρη λειτουργία.

 

Επιλεγμένες Εκπαιδευτικές Συμμετοχές και Διακρίσεις

Συμμετοχή στην ημερίδα: «Καλλιτεχνικά Σχολεία: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;» Κυριακή 9 Μαΐου 2010
Συμμετοχή με ταινίες παιδιών και διακρίσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ πες το με εικόνες 2009,2010,2011,2012,2013,2014 διοργάνωση Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατ. Αττικής
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ camera zizanio 2009,2010,2012,2013,2014 Η διοργάνωση της Camera Zizanio πραγματοποιείται παράλληλα με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
Συμμετοχή στη 2η Διημερίδα: Με μια κάμερα στο χέρι, 15 & 16 Οκτωβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη Διοργάνωση Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.)
Επαινος συμμετοχής στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2009-2010.
Τιμητικό Δίπλωμα για την Έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε «Χρώματα και Αρώματα στο Βλέμμα μας» από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα σε Συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης 5/6/2012.
Σεμιναριο ” από το χαρτί στην οθόνη” ένα ταξίδι από την αρχική έμπνευση μέχρι τη μεταφορά στην οθόνη αλλά και τη διανομή μιας ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση, artfools video festival στα πλαίσια της Εβδομάδας Νεανικού Σινεμά. Το σεμινάριο εγινε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Συμμετοχή στην δράση "Τεχνάσματα Νέων Δημιουργών" διοργάνωση Δήμος Γέρακα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα.
Εισήγηση στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Με τον παλμό του πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ) από 1 έως 3 Απριλίου 2011.
Συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θέμα: "Εκπαίδευση στον πολιτισμό: "Εφηβεία - Σχολείο - Οικογένεια"
Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα τα «πρόσωπα των παιδιών είναι πατρίδες»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».
Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».
Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα “Λειτουργία εικονικής επιχείρησης ενημερωτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα για θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού (θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, χορός)”. Το πρόγραμμα έχει λάβει διπλή διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Και-νοτομία στην Εκπαίδευση».
Διεθνές βραβείο στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) με το Κινηματογραφικό Παραμύθι "The Eurodragon eggs and the wine of solidarity» Ο διαγωνισμός υποστηρίχτηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο Ρωσίας.
1ο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με την ταινία "Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ...εκεί που έφτασε λίγο δεν είναι... ή ...πώς γεννιέται ο φασισμός", το οποίο προέκυψε από διαθεματική συνεργασία των μαθημάτων Ιστορία Γενικής Παιδείας και Κινηματογράφος. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. 2013
Εισήγηση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας workshop τα “Νέα Μέσα Παραγωγής» 2013
Στην κριτική επιτροπή κινηματογράφου της 13ης Biennale Νεων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου
Εισήγηση στο 1ο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών με θέμα«Η διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα απο τους επιστήμονες ανα τον κόσμο» Σεπτέμβριος 2013
Τηλεοπτικό spot για τον συνήγορο του παιδιού το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος"Πρακτική Κινηματογράφου" απο το καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα. 2013
Συμμετοχή στο πολιτιστικό πρόγραμμα «οι δραπέτες της σκακιέρας» ένα ταξίδι στους μαγικούς κόσμους των ιστοριών του Ευγένιου Τριβιζά αναδεικνύοντας τη δημιουργική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των τριών κατευθύνσεων του καλλιτεχνικού σχολείου, Εικαστικών, Θέατρου & Κινηματογράφου, Χορού. Μουσείο Γουναρόπουλου , Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και 25 Ιανουαρίου 2014
Συμμετοχή στην πολιτιστική δράση που αναπτύχθηκε στην Αρχαία Αγορά, τον πυρήνα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα ειχαν την ευκαιρία να μετασχηματίσουν τη διδασκαλία σε δημιουργία μέσω των Καλών Τεχνών και των Τεχνολογιών - Πληροφοριών – Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η Τέχνη οφείλει να πρωτοστατεί, υποστηρίζοντας τη σύζευξη της εκπαιδευτικής πράξης με την πολιτισμική αγωγή, ενισχύοντας την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, προάγοντας το «ατομικό» σε «συλλογικό» και την αλληλεπίδραση διαφορετικών επιστημονικών περιοχών. Κλεψύδρα-Υδραυλικό ρολόι και δημιουργία βίντεο με θέμα τον «χρόνο»
Συμμετοχή στη σχολική δράση σύνδεσης των γεωεπιστημών με την καλλιτεχνική παιδεία και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλοντας με την σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ στην δημιουργία της ταινίας “Ένα παραμύθι για τον Ηριδανό: το ποτάμι κάτω από τα πόδια μας” η οποία παρουσιάστηκε στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.
Εισήγηση στο 3ο Κινηματογραφικό Συνέδριο 11 με 12 Μαίου 2007
Μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ wildlife vaasa Φινλανδίας 2014

 

Θεατρική Σκηνοθεσία

1996-2000 Θεατρικό τμήμα Δήμου Αθηναίων
2007-2011 Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νέου Ψυχικού ΜΕΟ
2009 Σκηνοθεσία του έργου του Τενεσι Γουίλαμς “Μίλα μου σαν την Βροχή”
2009 «Το Μάθημα» (Ιονέσκο) (ομάδα rightnow)
2009- 2010 Σκηνοθεσία του θεατρικού έργου «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλα Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟ νέου Ψυχικού
2010-2011 Σκηνοθεσία του Θεατρικού Έργου «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή της Μαριάννας Κυριακάκη Θεατρική Ομάδα ΜΕΟ του Νέου Ψυχικού
2011-2012 Σκηνοθεσία του Θεατρικού έργου «οι Συνένοχοι» της συγγραφέως Βασιλικής Κάππα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια

 

Στα Γυρίσματα:
Στην κόψη του ξυραφιού μεγάλου μήκους ταινία ντοκιμαντέρ 2014
Falah Ghadi Ο διεθνής εικαστικός καλλιτέχνης μπροστά στην κάμερα

 Εργογραφία


Φιλμογραφία:

2014 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ “take a trip….” 30 min
Παραγωγή γυρισμένη σε HD RED στην Αγγλία 
Προβλεπομένη πρεμιέρα στην Μόσχα Νοέμβριο του 2014
Ελληνική πρεμιέρα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014
Ειδική προβολή στην έκθεση ζωγραφικής «take a trip to the invisible cities”
Vaasa city library Φινλανδία

2013 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους 
«Η Γέννηση μιας ιδέας» 70 min HD WIDE
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 7ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2013
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 26/5/2014 

2012 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Μορφογένεση» 25min
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 6ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2012 
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της 
Φινλανδίας Wildlife Vaasa Νοέμβριος 2012, (Ευρωπαϊκή πρεμιέρα)
υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής ταινίας 
Βραβείο ειδική διάκριση TERRANOVA SPECIAL MENTIONS
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 26/5/2014

2012 Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ «Στα όρια της Σκέψης» 
Σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 5 επεισόδια (άνθρωποι της πόλης) Κινηματογραφημένες στιγμές καθημερινότητας μέσα από ένα οπτικό πεδίο Cinema du reel «κινηματογράφος του πραγματικού».

2011 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους 
“Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65min HD WIDE
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011
Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 
(Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία,Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)
Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011 
Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία,Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας 
Ελλάδας, Ρέθυμνο 31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών
Προβολή στο Parnu Estonia 7/4/2012
14oΠανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012
Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 28/4/2014

2011 Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ της τηλεοπτικής Εκπομπής «BLOW-UP» Συζητήσεις με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού 14 Επεισόδια HD Video 16:9 WIDE 3 Κάμερες-Παραγωγή ΚΟΥΙΝΤΑ. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και προβληθεί δεκατέσσερα επεισόδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο με πρόσωπα όπως οι: Δημήτρης Αθανίτης-σκηνοθέτης, Λουκία Ρικάκη-σκηνοθέτης, Βασίλης Μαζωμένος-σκηνοθέτης, Ανδρέας Μήτσου λογοτέχνης, Γιώργος Μοράρης, ποιητής, Αντώνης Λιβιεράτος-συνθέτης, Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Ρομπέρτα Νίτσος video artist, Μάνθος Σαντοριναίος-εικαστικός κ.α.

2010 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους
Εραστές της τέχνης, HD wide 44min
Προβολή (πρεμιέρα στην Παγκόσμια μέρα Μουσικής στην Φινλανδική πόλη 
της Βάασα) Μάιος 2010
Προβολή στο Φεστιβάλ της VAASA 2010
Προβολή στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Προβολή στο 5ο Tzoumerka Art Festival 2011

2006 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα, 66min 
Προβολή στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ 
Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Εικόνες του 21ου αιώνα
Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ
Προβολή στο ECOFILMS στην Ρόδο 2006
Νοέμβριος International Film festival of VAASA Φινλανδία 2006
Φεστιβάλ Πλατφόρμα Zero 06 Δεκέμβριος Αθήνα
Τσεχία 2007-07-01
Ινδίες 2007
Γερμανία 2007
5ο Tzoumerka Art Festival 2011


2004 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους 
Ή Εκδρομή-Ιωάννινα 95min ΄ HD wide
Προβολή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Εικόνες του 21ου αιώνα 
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Ecocinema 2005 «άνθρωποι και περιβάλλον»
Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ

2003 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους 
Αέναη η Αγκαλιά της μορφής σου, διάρκεια 96'min HD wide
Βραβείο καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2003 στο Πανόραμα 
Ανεξάρτητων δημιουργών στη Θεσσαλονίκη διοργάνωση ΕΚΘ

1997-98 Λίμνες Δίχως Νούφαρα, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Προβολή στο 21ο Φεστιβάλ Δράμας 1998 
Εκτός συναγωνισμού στο 22ο Φεστιβάλ Δράμας 1999

1998 Χαμένη Αίσθηση, Ταινία μικρού μήκους super 16mm 
Συμμετοχή στο φεστιβάλ σκηνοθεσίας στο ΙΚΥ 
με την υποστήριξη της ΕΡΤ, διάρκεια 10min

1996 On Line, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μονάχου 1996
Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Χιροσίμα 1997

1995 Αισθήσεις, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Προβολή Φεστιβάλ Lodz , Πολωνία
Προβολή στο Διεθνές φεστιβάλ στην Βαλένθια

1994 Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αλεξάνδρα O δρόμος» 
Φεστιβάλ Experimental Αγγλία,Λονδίνο
Φεστιβάλ Hirosima 1997 και διάκριση στο μοντάζ
Η ταινία πραγματοποιήθηκε το έτος 1994 σε Φίλμ 16mm και αναμορφώθηκε 
πολύ αργότερα σε βίντεο το οποίο στάλθηκε σε πολλά φεστιβάλ και κέρδισε 
εντυπώσεις και κάποιες διακρίσεις. Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με πολλά 
στοιχεία μυθοπλασίας.16mm 20 λεπτά.

1993 Νυχτερινό Άσυλο Είκοσι Βίντεο 15 λεπτών το καθένα 
με θέμα την νυκτερινή Αθήνα, μελέτη της συμπεριφοράς 
των ανθρώπων μέσα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. 
Προβολή σε Ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι

 

 Κείμενα και άρθρα μέλους στη σελίδα ΑΠΟΨΕΙΣ
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF 9-15 Δεκεμβρίου
Βραβείο κοινού για τον Εξόριστο του Χρ. Καρακάση στο West Side Mountains Doc Fest
Προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ του Χ. Ν. Καρακάση (Εξόριστος Falah Ghati) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ της Ηπείρου στην Αθήνα
Βραβείο για την ταινία ντοκιμαντέρ Take a Trip του Χρ. Καρακάση στο London Director Awards Whirled Cinema
Τιμητική Διάκριση απέσπασε το ντοκιμαντέρ ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας του Χρήστου Καρακάση
Συνεχίζει το βραβευμένο ταξίδι της η ταινία take a trip του Χρ. Καρακάση
Προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ take a trip του σεναριογράφου Χ. Καρακάση στο UVT Cineplex (USA)
Δώδεκα έγιναν τα βραβεία για την ταινία take a trip του σεναριογράφου Χρ. Καρακάση
10o Διεθνές Βραβείο για την ταινία take a trip του σεναριογράφου Χρήστου Καρακάση
Βραβείο μοντάζ στον Χρήστο Καρακάση για την ταινία take a trip στο Europe Film Festival στην Αγγλία
Master-class με θέμα: «Ο Νέος Κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή» με τον σεναριογράφο Χ. Καρακάση
Βραβείο σκηνοθεσίας στον Χρήστο Καρακάση απο το 3o Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ηπείρου για την ταινία take a trip
9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF - Το Νέο σινεμά είναι εδώ
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες» του Χρ. Καρακάση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας
Η Εκδρομή Ιωάννινα του Χ. Καρακάση προβάλλεται στο θερινό σινεμά του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας
Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για το take a trip στον Χρ. Καρακάση, στο Διεθνές Φεστιβάλ στην Σλοβενία
Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία Take a trip του Χρήστου Ν, Καρακάση
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας στο Vaasa Climate Change Conference and Networking Forum2019
Το ταξίδι πνοής σε μια ιδιαίτερη και τιμητική προβολή [19/9/2019]
Το Ταξίδι Πνοής στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας
Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής στον κινηματογράφο Λάμπρος Κωνσταντάρας
Το ταξίδι Πνοής στο Αιγάλεω
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF): Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF)
Δελτίο Τύπου: Ταξίδι Πνοής στις «Ημέρες Κινηματογράφου»
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF
Κινηματογραφική προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής, του Χ. Καρακάση
Ποιητική συλλογή μῆτις από τις Εκδόσεις Κουίντα
«Ταξίδι Πνοής»: Νέο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ν. Καρακάση
Προβολή έξι κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ του Χ. Ν. Καρακάση στη Μόσχα στην ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF-Αιτήσεις Συμμετοχής
O Εξόριστος του Χ. Ν. Καρακάση στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Προβολή της ταινίας «ανάμεσα σε δύο πατρίδες» του Χ. Ν. Καρακάση στις "Ημέρες Κινηματογράφου" (27/11/2017, ώρα 20.00)
Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Ν. Καρακάση στο Βανκούβερ του Καναδά
Εξι ταινίες του Χρήστου Ν. Καρακάση, μέλους της Ε.Σ.Ε., ταξιδεύουν στην Ρωσία
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF
Προβολή της ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάση «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες» [12/12/16]
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF
Πρεμιέρα της νέας ταινίας "180 μοίρες" σε παραγωγή του Χρήστου Ν. Καρακάση
Φωταύγεια του Χρήστου Ν. Καρακάση απο τις Εκδόσεις Κουίντα
Πιστοποιημένες σπουδές για δεύτερη χρονιά απο το Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ
Πρεμιέρα για το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του Χρήστου Καρακάση
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του Χρήστου Ν. Καρακάση
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
Προβολή του ντοκιμαντέρ Μορφογένεση του Χρήστου Ν. Καρακάση, Φινλανδία, Nykarleby, 16/5/2015
Εισαγωγή στον Κινηματογράφο του Χρήστου Ν. Καρακάση
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF
Ελληνική πρεμιέρα για το take a trip του Χρήστου Ν. Καρακάση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr
Info
Χρήσιμα
Σενάρια

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος