ShareThis

Στα όρια: μια ταινία για την πόλη και τους ανθρώπους της

Μπαλάντα για τους ανθρώπους της πόλης, τις ιστορίες, τις αυταπάτες και τη μοναξιά τους, τα αδιέξοδα αλλά και τις προκλήσεις της ζωής.
Σε σενάριο των συναδέλφων και μελών της ΕΣΕ, Παναγιώτη Πασχίδη και Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Σάββα Καρύδα, η ταινία δρόμου Στα όρια, ξεκίνησε από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου να προβάλλεται στο Τριανόν Filmcenter.


«Μου άρεσε πάντα ν' ακούω ιστορίες...
καμμιά φορά μ' αρέσει να τις διηγούμαι κιόλας»


Ο Ανδρέας είναι ένας νέος μοναχικός ταξιτζής, κομμάτι μιας σύγχρονης χαοτικής μεγαλούπολης, χτισμένης από τις ιστορίες των ανθρώπων που μπαινοβγαίνουν στο ταξί. Ιστορίες, μέσα από τις οποίες ο Ανδρέας ζει τη δική του ζωή. Όμως, η τυχαία συνάντηση του με τη Μαρία, μια γοητευτική και μυστηριώδη γυναίκα, τον βάζει σε πειρασμό να ζήσει για πρώτη φορά τη δική του ιστορία ενώ παράλληλα τον οδηγεί σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ζωής και θανάτου, όπου τα όρια της αλήθειας από το ψέμα, του πάθους από το μίσος, είναι δυσδιάκριτα.

Με αφηγητή την ίδια την πόλη -έναν αφηγητή που ιστορεί αλλάζοντας και δείχνοντας τα διαφορετικά, ωραία, σκληρά, ρομαντικά, ρεαλιστικά πρόσωπα του- η ταινία επιλέγει βιωματικό τρόπο για να μιλήσει για την πραγματικότητα. Βαδίζοντας στα ίχνη κλασσικών ταινιών δρόμου, ενώ παράλληλα τις σχολιάζει, χρησιμοποιεί άλλοτε το ρεαλισμό του ντοκιμαντέρ και άλλοτε σεναριακές ανατροπές που θυμίζουν ποιητικό ρεαλισμό για να μας παρουσιάζει μια άλλη Αθήνα -μοναχική, ερωτική, περίεργη, απόκοσμη, μερικές φορές εχθρική- και έτσι να γίνει τελικά μια όμορφη περιπέτεια χαρακτήρων.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο 47ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διαγωνίστηκε για τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας 2006 και θα συμμετάσχει στο φετινό Market του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Πρωταγωνιστούν οι: Τάσος Νούσιας (Ανδρέας), Παναγιώτα Βλαντή (Μαρία), Υρώ Λούπη (Έλενα), Γιώργος Κέντρος (στο ρόλο του Θωμά, ενός φυλακισμένου), Έλενα Λιάσκα και Στέλλα Μπαλωμένου.
Τη φωτογραφία υπογράφει ο Αλέκος Γιάνναρος, το μοντάζ ο Αλέξης Πεζάς, τα σκηνικά και κοστούμια ο Δημήτρης Καντάς και τη μουσική ο Ακης Δαούτης. Παραγωγή: Πάροδος Φιλμς, Σάββας Καρύδας, ΕΚΚ, ΕΡΤ και Βασίλης Αλατάς. Διάρκεια ταινίας: 90΄.

Η ταινία Στα όρια προβάλλεται από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21).




Συμμετέχοντα μέλη:
Παναγιώτης Πασχίδης
Νίκος Απειρανθίτης
Ενημέρωση: 09-02-2007

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος