ShareThis

Νέα βιβλία του Στάθη Βαλούκου

Δύο νέα βιβλία του Στάθη Βαλούκου κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Αιγόκερως. Πρόκειται για τη Φιλμογραφία του Ελληνικού κινηματογράφου (1914-2007) και την Κωμωδία.
Φιλμογραφία, καταγράφει όλες τις ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, από την πρώτη Γκόλφω του Μπεχατόρη (1914) μέχρι τις ταινίες του τελευταίου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2007). Εκτός από την παράθεση των συντελεστών κάθε ταινίας και σύνοψης του σεναρίου της, περιέχει επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα σενάρια, τις καλύτερες κωμικές ατάκες, παράθεση των βραβείων και αναλυτικό κατάλογο των εισιτηρίων όλων των ταινιών από το 1945 ως τις ημέρες μας.


Το δεύτερο βιβλίο, η Κωμωδία, μελετά το ιδιαίτερο αυτό αφηγηματικό είδος τόσο στο θέατρο, όσο στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Αναλύει διεξοδικά τις θεωρίες και τους μηχανισμούς του γέλιου, κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του έντεχνου γέλιου, στη φιλολογία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα άλλα θεάματα (τσίρκο, βαριετέ, μιούζικ χολ, κ.λπ.) ανατέμνοντας τη δομή και τη θεματολογία της κινηματογραφικής κωμωδίας, της φάρσας, της κομεντί, της μουσικής κωμωδίας και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, την τυπολογία όλων των γκαγκς και των κάθε λογής αστείων (γκάφες, νίλες, φάρσες, κλπ). Πολύτιμο συμπλήρωμα του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα, Το Σενάριο (εκδόσεις Αιγόκερως, 1997), αποτελεί απολαυστικό ανάγνωσμα για κάθε επαγγελματία και ερασιτέχνη της γραφής.



Συμμετέχοντα μέλη:
Στάθης Βαλούκος
Ενημέρωση: 04-02-2008

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος