ShareThis

Γιάννης Μαρούδας - Η μυστική διαθήκη της Πηνελόπης Γκαβογιάννη

Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, ο Γιάννης Μαρούδας έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ.
Αν η Πηνελόπη Γκαβογιάννη δεν ήταν μέτοχος στη μεγαλύτερη Κατασκευαστική της Σοφοκλέους. Αν η παρέα του περιοδικού «Κιβωτός» δεν λάτρευε την ποίηση του Κάλβου. Αν ο υπουργός Πολιτισμού δεν χαροπάλευε στην Εντατική. Τότε δεν θα μάθαινε κανείς ποτέ τι έκρυβε η μυστική διαθήκη της Πηνελόπης Γκαβογιάννη.
Αθήνα, χειμώνας του 2003, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Απέναντι στη μεγάλη φιέστα, η αμείλικτη καθημερινότητα κι η πίεση των συμφερόντων προκαλούν συνθήκες ασφυξίας... Ένα ποιητικό περιοδικό των Εξαρχείων, η «Κιβωτός», οδηγείται στο άδοξο κλείσιμο. Ένας νεαρός ποιητής πηδάει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας του. Η απελπισία μετατρέπεται σε οργή και ξεσπάει μανιασμένα. Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τους σώσει ή, αλλιώς, η δύναμη της αγάπης. Κάτω από έναν άδειο, όμως, ουρανό, οι ιδιότροποι Θεοί αρέσκονται στα πιο αλλόκοτα παιχνίδια.
«Το βιβλίο μου», λέει ο συγγραφέας Γιάννης Μαρούδας, «είχε ως αφετηρία μια ξεχωριστή είδηση στον Τύπο το 2002, που αφορούσε την αναπάντεχη χορηγία εκατό εκατομμυρίων δολαρίων της κληρονόμου της Φαρμακοβιομηχανίας “Έλι Λίλι” προς το περιοδικό “Poetry” του Σικάγο. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη δωρεά που είχε γίνει ποτέ από ιδιώτη προς ένα απλό φορέα και προερχόταν από την ογδονταεφτάχρονη Ρουθ Λίλι, της οποίας τα ποιήματα είχαν κατ' επανάληψη απορριφθεί από τη διεύθυνση του περιοδικού. Στην ελληνική περίπτωση της “Κιβωτού”, βεβαίως, το χριστουγεννιάτικο παραμύθι μετατρέπεται σε σκοτεινό αίνιγμα, σκληρή φάρσα και περιπέτεια, και, κάποιες στιγμές, σε αληθινό εφιάλτη».

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ. 


Συμμετέχοντα μέλη:
Γιάννης Μαρούδας
Ενημέρωση: 05-05-2008

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος