ShareThis

Σκλάβοι στα δεσμά τους και Carousel, στις αίθουσες

Με δέκα Κρατικά Βραβεία ποιότητας 2008, η ταινία Σκλάβοι στα δεσμά τους ξεκινά τη διαδρομή της στις αίθουσες από την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Από την προηγούμενη Πέμπτη προβάλλεται και το Carousel.
Κέρκυρα, στις αρχές του 20ού αιώνα. Μέσα από την ένταση και τα πάθη των ερωτικών σχέσεων, εκτυλίσσεται η δραματική πτώση της αρχοντικής οικογένειας των Οφιομάχων και παράλληλα, η άνοδος της νέας αστικής τάξης του ελληνικού κράτους.

Κύκνειο άσμα του Κωσταντίνου Θεοτόκη, το μυθιστόρημα Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους (1922), έγινε για τους συντελεστές της ομότιτλης ταινίας ένα φιλόδοξο στοίχημα που απέδωσε δέκα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας: 2ης Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας (Τώνης Λυκουρέσης), Σεναρίου (Γιάννης Μαρούδας, Τώνης Λυκουρέσης και Μαρία Βαρδάκα), Α' Ανδρικού Ρόλου (Γιάννης Φέρτης), Β' Ανδρικού Ρόλου (Χρήστος Λούλης), Β' Γυναικείου Ρόλου (Δήμητρα Ματσούκα), Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Μουσικής και Ήχου.

Στις αίθουσες επίσης από την προηγούμενη εβδομάδα, η ταινία Carousel, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά και σενάριο της Σοφίας Σωτηρίου. Τίτλος αλληγορικός, το Carousel συμβολίζει τους κύκλους της ζωής μιας νέας γυναίκας που, έχοντας «θεραπευτεί» από τα ψυχολογικά της τραύματα –ύστερα από βιασμό που υπέστη στα εφηβικά της χρόνια- δίνει τον αγώνα της ζωής.




Συμμετέχοντα μέλη:
Γιάννης Μαρούδας
Σοφία Σωτηρίου
Ενημέρωση: 04-03-2009

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος