ShareThis

«Στα κλέφτικα μονοπάτια του Xρήστου Μηλιόνη» της Σοφίας Σωτηρίου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της σεναριογράφου και ηθοποιού Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο Στα κλέφτικα μονοπάτια του Xρήστου Μηλιόνη από τις εκδόσεις Βεργίνα.


Στα κλέφτικα μονοπάτια του Xρήστου Μηλιόνη ανταμώνουμε την Ιστορία της Ελλάδας και τη δημιουργικότητα της γραφής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μηλιόνης είναι η ιστορική μορφή του 18ου αιώνα που έδρασε στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς ως αδούλωτος Έλληνας και ο άγιος των Ελληνικών Γραμμάτων έχοντας την αγωνία για την πορεία του Νέου Ελληνισμού, το 1885 γέννησε το μοναδικό του ηρωικό διήγημα αφιερωμένο σ’ αυτόν. Η ιστορία του θρυλικού κλεφταρματολού με το γενναίο αντιστασιακό φρόνημα διασώθηκε από την προφορική παράδοση ως δημοτικό άσμα, και στάθηκε πηγή έμπνευσης για τον Παπαδιαμάντη που ταύτισε το πρόσωπο του Μηλιόνη με τον συνεχή αγώνα του Ελληνισμού.

Έτσι, η λογοτεχνία συναπαντήθηκε με την Ιστορία και πλάσθηκε το διηγήμα-έπος «Χρήστος Μηλιόνης» με πυρήνα ιστορικό και πλοκή ευφάνταστη, γεμάτη αριστοτεχνικά συγγραφικά ευρήματα και συμβάντα επινόησης. Η ελληνική Ιστορία έχει θησαυρούς που περιμένουν καρτερικά την αξιοποίησή τους από τη λογοτεχνία και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ως φωτεινός φάρος δείχνει το δρόμο και τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής που εμπνέεται από το παρελθόν, μιλά στο παρόν και ατενίζει το μέλλον…

Σοφία Σωτηρίου, Στα κλέφτικα μονοπάτια του Xρήστου Μηλιόνη,
εκδόσεις ΒΕΡΓΙΝΑ-2014, I.S.B.N.: 978-960-9523-65-3.




Συμμετέχοντα μέλη:
Σοφία Σωτηρίου
Ενημέρωση: 07-10-2014

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος