ShareThis

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος: "13 Μετά τα Μεσάνυχτα" του Ηλία Φλωράκη

Η συλλογή διηγημάτων του Ηλία Φλωράκη "13 Μετά τα Μεσάνυχτα" μόλις κυκλοφόρησε στη σειρά ΓΡΑΦΗ. Διατίθεται από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με 10 ευρώ συν τα ταχυδρομικά τέλη.


 

Ο Ηλίας Φλωράκης σπούδασε Πληροφορική και Ηλεκτρονικός και δούλεψε σε πολλά πόστα. Πωλητής, ηλεκτρονικός, μόνιμος συντάκτης του περιοδικού RAM (ΔΟΛ), ΙΤ σε εταιρείες όπως τα Metropolis κ.α. Διδάσκει πληροφορική από το 2000 σε ιδιωτικές σχολές, ενώ το 2011 συνεργάζεται με την ΜΚΟ «50και Ελλάς», διδάσκοντας Υπολογιστές και Νέες Τεχνολογίες σε άτομα μεγάλη ηλικίας. Παράλληλα κατέχει πάνω από 60 παγκόσμια ρεκόρ σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Καλλιτεχνικά ξεκίνησε ως συγγραφέας με «Το μπαράκι του Τσάρλι» (εκδ. Καστανιώτη) και «ο Θεραπευτής» (εκδ. Άγκυρα) και πολλές δημοσιεύσεις και βραβεύσεις στον χώρο της λογοτεχνίας. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Ashinart από το 2006.

Το 2011 έγραψε και σκηνοθέτησε τον θεατρικό μονόλογο «Je t’aime», που κέρδισε Βραβείο Πρωτότυπου Κειμένου και Έπαινος Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σατυρικού Θεάτρου της Πάτρας, ενώ το 2011 ανεβάζει την μαύρη κωμωδία «White Pages».

Από το 2012, ασχολείται με το σενάριο, το μοντάζ και την σκηνοθεσία στον κινηματογράφο. Έχει γυρίσει τις ταινίες «The Product Manager», η οποία επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες του San Francisco Greek Film Festival, «a Simple Story», Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, «The Concert», Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού της Ηλιούπολης. Οι ταινίες συμμετείχαν και στο διαγωνιστικό τμήμα πολλών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Το 2015 ξεκίνησε το CineLike Lab, εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά Δημοτικού.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Ονειρόκυκλοι και μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.




Συμμετέχοντα μέλη:
Ηλίας Φλωράκης
Ενημέρωση: 03-08-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος