ShareThis

“Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη

Το θεατρικό πολυμεσικό δρώμενο “Ο Μάρκος Μπότσαρης στην Αθανασία” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Νατάσας Μποζίνη θα εμπλουτίσει τα φετινά «Μποτσάρεια 2018» που θα διεξαχθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου το Σάββατο, 11 Αυγούστου, στο Κεφαλόβυσο.


Την επόμενη μέρα όλοι “έπιασαν δουλειά” στο Κεφαλόβρυσο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα, με τους εθελοντές να ενσαρκώνουν τα πραγματικά ιστορικά πρόσωπα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!

 

Στο πολυμεσικό έργο παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, τα γεγονότα της Μάχης, ο θάνατος του ήρωα και το πέρασμά του στην αθανασία και τη μνήμη, μέσα και από τα απομνημονεύματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων της εποχής, τα οποία αφηγείται, σε ηχογραφημένα αποσπάσματα, ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, πλαισιωμένος από ηθοποιούς και αφηγητές.

 

Ο Μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Αβραμίδης έγραψε την πρωτότυπη μουσική που επενδύει το έργο και τα κομμάτια που χορογραφήθηκαν από τον Nicola Gabriel. Στα ηχητικά αποσπάσματα ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί και αφηγητές: Λεωνίδας Χρυσομάλλης, Αντριάνα Αργυροκαστρίτου, Παναγιώτης Πραγαλός, Νατάσα Μποζίνη.

 

Οι μουσικοί του παραδοσιακού συγκροτήματος "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ" Δημήτρης Ρίζος στο κλαρίνο και Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα στο λαούτο, έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα, στο έργο.

 

Το μοιρολόι του Μάρκου Μπότσαρη θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καρατζή.

 

Επί σκηνής, θα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές της περιοχής μας και μέλη των Συλλόγων: «Καρπενησίου» «Παναγία» και «Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση», που συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν όχι μόνο με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με τα λαογραφικά εκείνα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν την αναπαράσταση της Ελλάδας εκείνης της εποχής.

 

Διεύθυνση παραγωγής, συντονισμός: Αντριάνα Αργυροκαστρίτου
Οι ηχογραφήσεις και η επεξεργασία του ήχου, έγιναν από το : Studio Amid
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σιαξαμπάνη
Υπεύθυνος σκηνής: Διονύσης Παρούτσας

 

Η ιδέα και η παραγωγή είναι του Δήμου Καρπενησίου & του Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων "Μάρκος Μπότσαρης"




Συμμετέχοντα μέλη:
Νατάσα Μποζίνη
Ενημέρωση: 27-07-2018

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος