ShareThis

Ποιητική συλλογή μῆτις από τις Εκδόσεις Κουίντα

Κυκλοφόρησε μέσα στο Νοέμβριο η δεύτερη ποιητική συλλογή του Χρήστου Ν. Καρακάση με τον τίτλο μῆτις από τις Εκδόσεις Κουίντα.


Διακρίνουμε και διερευνούμε τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη ποιητική φόρμα για να δημιουργήσει συγκίνηση. Απευθύνεται στο συναίσθημα και στην νόηση βάζοντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει. Να μπει μέσα σε ένα καράβι σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών αποκτώντας βιωματική σχέση με την ζωή. Η ποίηση του Θα συναντηθεί στην δημιουργική αναζήτηση του γίγνεσθαι, της καθημερινότητας αλλά και στο όνειρο. Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μέσω της τέχνης, μέσω ουσιαστικά της εσωτερικής ανάπτυξης του, τον κόσμο, αλλάζοντας βέβαια σιγά σιγά τους γύρω του και τελικά τον ίδιο του τον εαυτό! Η τέχνη είναι ένα ταξίδι ελευθερίας, αυτογνωσίας και ουσιαστικής παρουσίας μας πάνω σε αυτήν την γη! Θέλει να αλλάξει την οπτική του σχέση με τα πράγματα και η ποίηση γίνεται άρμα και πολιορκητικός κριός.

 

Προμηθέας

η φύση μου,
η ανθρώπινη

η μοίρα μου προορισμός

πρέπει να γνωρίσω την πάλη,
για να παλέψω

το ταξίδι,
για να ταξιδέψω

βάζεις νόμους και τελείες
επιλέγεις και σε επιλέγει ο κόσμος σου

είσαι πιστός και πιστεύεις
αφήνεις το μυστήριο να κυριαρχήσει
υπέρβαση στη μικρή ζωή σου
δέσμευση στην αλήθεια σου

 

*Ο Προμηθέας. Το όνομά του σημαίνει «συνετός», «προνοητικός». Παρά-γεται από την πρόθεση «προ» και το ουσιαστικό «μῆτις» (=σκέψη)

 

μῆτις Χρήστος Ν. Καρακάσης
Επιμέλεια-Σχεδιασμός Βασιλική Κάππα
Εκδόσεις Κουίντα www.kouinta.com


Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης (Post graduate diploma in training and development) και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου Post graduate diploma in film and theatre direction. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Καθηγητής Κινηματογράφου σε πολλές σχολές και ιδρύματα. Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF. Έχει γράψει την «εισαγωγή στον κινηματογράφο» βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου. Η φωταύγεια ήταν η πρώτη του ποιητική συλλογή.Αρθρογραφεί στο filmmaker και στο koyinta art emagazine.




Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 21-11-2018

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος