ShareThis

Με μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής στον κινηματογράφο Λάμπρος Κωνσταντάρας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής στον φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας.


Ήταν μία ξεχωριστή συναισθηματικής αξίας, μέρα για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει τη σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα μια και το Αιγάλεω αποτελεί την γενέτειρα πόλη του γνωστού θεατρανθρώπου

Πολλοί Καλλιτέχνες ,πρόσωπα της κοινωνικής ζωής, και κοινό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το «Ταξίδι Πνοής», ένα έργο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το θέατρο και τους λειτουργούς του. Η δημιουργική κατάθεση του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση συνθέτει μια ταινία που ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης. Η ταινία πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα, κορυφώνει τη συναισθηματική ένταση αποκαλύπτοντας καρέ καρέ τη ζωή και τον ψυχισμό του πρωταγωνιστή. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη. Η κινηματογράφηση διήρκησε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη εσάνς της σκηνοθετικής πρόθεσης και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο, με ένα καταιγιστικό μοντάζ να καθηλώνει τον θεατή για ενενήντα λεπτά.

Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα
Σενάριο –σκηνοθεσία- Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία –Συμπληρωματικές λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας
Μουσική Σύνθεση - Κείμενα - Ερμηνεία Βασιλική Κάππα
Βοηθοί Παραγωγής Μαρία Κάππα, Νίκος Ψαλτάκης
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets
Διάρκεια 90 λεπτά form DCP έγχρωμο
Φωτογραφίες Εκδήλωσης Σάββας Αβραμίδης




Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 28-05-2019

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος