ShareThis

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας στο Vaasa Climate Change Conference and Networking Forum2019

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο δικτύωσης για την κλιματική αλλαγή που έλαβε χώρα στην πόλη Vaasa της Φινλανδίας από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Ήταν μια τριήμερη εκδήλωση που συνδύασε με επιτυχία το επιστημονικό συνέδριο με κινηματογραφικό πανόραμα βραβευμένων ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.


Πολύ μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν συνολικά 72 άτομα από 36 οργανισμούς από 11 χώρες. Ήτοι, επτά εκπαιδευτικοί οργανισμοί, εννέα επιχειρήσεις, επτά σύλλογοι, πέντε δίκτυα και ερευνητικοί οργανισμοί, έξη κινηματογραφικά φεστιβάλ και το πολιτιστικό κέντρο και οι βιβλιοθήκες της πόλης Βήσα.

Στο συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή 110 άτομα ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν τις τρεις μέρες συνολικά γύρω στα 1000 άτομα. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην εκδήλωση το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας με τον Καλλιτεχνικό του Διευθυντή  Παραγωγό και σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση και την Παραγωγό του AIDFF συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Βασιλική Κάππα.

Το συνέδριο έλαβε χώρα κατά τις δυο πρώτες μέρες στο πανεπιστήμιο της πόλης Βάσα και κατάφερε να φέρει κοντά, φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, clean-tech επιχειρηματίες, ακτιβιστές, μαθητές λυκείου, αλλά και σημαντικά δίκτυα συνεργασίας που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας σε όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας όπως το νεοϊδρυθέν Nordic Energy Equality Network (NEEN) το οποίο δημοσίευσε και την επίσημη ιστοσελίδα του https://neen.network, στο άνοιγμα της εκδήλωσης.

Η επίσημη έναρξη του Δικτύου Σκανδιναβικής Ενέργειας (NEEN) συγκέντρωσε σημαντικούς παράγοντες στον ενεργειακό τομέα και από τις πέντε σκανδιναβικές χώρες. Η Karina Barnholt Klepper, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από τη Νορβηγία, αναφέρθηκε για το όραμα του NEEN για εξασφάλιση της ισότητας των φύλων και της διαφορετικότητας στην ανάπτυξη της ενέργειας του αύριο.

"Το NEEN θα το κάνει αυτό, καθιστώντας τον ενεργειακό τομέα όλο και περισσότερο ελκυστικό για τις γυναίκες και τονίζοντας τα πρότυπα ρόλων", ανέλυσε η Sofia Elamsson, Γραμματέας του Συμβουλίου από τη Σουηδία. Εκπρόσωποι από το ακαδημαϊκό, βιομηχανικό και δημόσιο τομέα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επίσης εθνικά δίκτυα, όπως η Kraftkvinnorna από τη Σουηδία και η ”Γυναίκα στην Ενέργεια” από την  Ισλανδία, μοιράστηκαν τις επιτυχημένες τους ιστορίες για την αύξηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ενέργειας στις χώρες τους, επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Οι εισηγήσεις στο πανεπιστήμιο της Βάασα

Οι 5 βασικές εισηγήσεις στο πανεπιστήμιο, πλαισιώθηκαν από εισαγωγικά πεντάλεπτα βίντεο από επιλεγμένα αποσπάσματα ντοκιμαντέρ που είχαν σχέση με το αντικείμενο, ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες πάνελ συζητήσεις με ευρεία κοινωνική συμμετοχή σχεδόν από όλα τα κοινωνικά στρώματα.  

 



Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πλήρες κείμενο δελτίου τύπου
Ενημέρωση: 02-12-2019 17:22 - Μέγεθος: 1.25 MB

Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 02-12-2019

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος