ShareThis

Η Εκδρομή Ιωάννινα του Χ. Καρακάση προβάλλεται στο θερινό σινεμά του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο καινούριο διαδικτυακό τους εγχείρημά στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ!, στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική.


Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, ώρα 19.00,  προβολή του ντοκιμαντέρ  «H EΚΔΡΟΜΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ» του Έλληνα σκηνοθέτη, παραγωγού, και συγγραφέα Χρήστου Καρακάση.

H EΚΔΡΟΜΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ελλάδα, 2004, 95'  

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Xρήστος Ν Kαρακάσης.
Aπόδοση κειμένου: Kώστας Aποστολάκης.
Περιήγηση-επιστημονικός συνεργάτης: Kατερίνα Kοντοπανάγου.
Φωτογραφία: Γιώργος Nικολός. Mοντάζ: Xρήστος Kαρακάσης. Ήχος:Εγγραφή Στούντιο Kουίντα.
Mουσική:Tάσος Mακρογιαννόπουλος, Γιώργος Mπάσδρας.
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ 

Σύντομη περίληψη:
Η Ήπειρος βρίσκεται στο Βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας και απλώνεται ανάμεσα στις ακτές του Ιονίου και της οροσειράς της Πίνδου. Η λίμνη, το νησάκι, τα ψηλά και τραχιά βουνά αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ιωαννίνων. ‘H Εκδρομή’ ξεκίνησε σαν ένα ντοκιμαντέρ με έντονη την αναζήτηση του χώρου σε σχέση με τον χρόνο και τον τόπο και πώς αυτό εκφράζεται στην καθημερινή ζωή και επηρεάζει ανθρώπους και συνήθειες. Οι άνθρωποι που ήρθαμε σε επαφή έγιναν κομμάτι της ταινίας, κομμάτι της ζωής μας. Για όλους αυτούς που έζησαν μαζί μας αυτό το ταξίδι στα Ιωάννινα έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια εκεί , ήταν μια ευκαιρία ,να αναπολήσουν γλυκές, όμορφες ,χαλαρές στιγμές ,να περπατήσουν ξανά στο πλάι της λίμνης συντροφιά με παλιούς και αγαπημένους φίλους, να ξαναδούν την Πόλη και πως αυτή αλλάζει. Για όλους τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά στην πόλη των Ιωαννίνων το ντοκιμαντέρ έγινε ευκαιρία να αποδράσουν από τα στενά όρια μιας μελαγχολικής και κλειστοφοβικής πόλης , και να δουν τα Ιωάννινα από μια άλλη οπτική γωνία. Πόλη με μικρό χωροταξικά κέντρο με εξαιρετική ζωντάνια καθώς καθημερινά συναντάς κόσμο παντού σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες. Βλέπεις νέους ανθρώπους να ζουν...., να διασκεδάζουν..., να αγαπούν...




Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 13-07-2020

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος