ShareThis

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κολιοδήμου "101 Ελληνικές Ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις"

Μία πολύ όμορφη βραδιά, σε φιλική ατμόσφαιρα, στο φιλόξενο χώρο του Καφέ του Νομισματικού Μουσείου είχαν την ευκαιρία να χαρούν όσοι παρευρέθηκαν  στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα - κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Κολιοδήμου, που έχει τίτλο «101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις».


Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, περιέχει 101 κριτικές παρουσιάσεις ελληνικών ταινιών που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα τάσεων και ειδών, γυρισμένων τα τελευταία 55 χρόνια. Πρόκειται για ταινίες τις οποίες ο συγγραφέας θεωρεί κακές. Φυσικά υπάρχουν και άλλες που δεν περιλήφθηκαν. Επέλεξε δε να έχουν γυριστεί από το 1966, τη χρονιά που έκαναν στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης την εμφάνισή τους τα πρώτα δείγματα αυτού που μερικά χρόνια αργότερα ονομάσθηκε Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος. Επέλεξε, επίσης, να μην υπάρχει στο βιβλίο δεύτερη ταινία του ίδιου σκηνοθέτη. Και επέλεξε, τέλος, και ταινίες που ορισμένοι από τους συναδέλφους του θεωρούν εξαιρετικές, ακόμη και αριστουργηματικές, αλλά κατά την προσωπική του γνώμη δεν βλέπονται ή δεν αντέχονται. Σήμερα, όχι αναγκαστικά και στην εποχή τους. Διότι είτε έχουν πια ξεπεραστεί από τον χρόνο είτε στον καιρό τους είχαν κατά πολύ υπερτιμηθεί.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν δύο συνάδελφοί του, κριτικοί κινηματογράφου, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Ηλίας Φραγκούλης, καθώς επίσης και ο ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας Ίκαρος Μπαμπασάκης, ενώ κείμενα από το βιβλίο διάβασε η φιλόλογος και επιμελήτρια βιβλίων Χάιδω Παπαβασιλείου. Τις τέσσερις ομιλίες –όπως ήταν αναμενόμενο, μίλησε και ο συγγραφέας– ακολούθησε συζήτηση μετά των παρευρισκόμενων.

Ο Δημήτρης Κολιοδήμος, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, τους έδωσε ραντεβού στο… επόμενο βιβλίο του που έχει ήδη αναγγελθεί για τον Μάρτιο 2022. Ο τίτλος του θα είναι «101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να τις δεις πριν πεθάνεις». 




Συμμετέχοντα μέλη:
Δημήτρης Κολιοδήμος
Ενημέρωση: 07-10-2021

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος