ShareThis

Η παιδική παράσταση της Σοφίας Σωτηρίου «ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ» παρουσιάστηκε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ παρουσίασε το έργο: «ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ». Η παιδική παράσταση της Σοφίας Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Το θεατρικό έργο της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ παρουσιάστηκε διαδικτυακά από τη σκηνή του θεάτρου ΓΚΛΟΡΙΑ, τον Απρίλιο και Μάιο του 2021, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το θεατρικό έργο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας έχει στόχο να αποδώσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα. Η Ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Μας μεταφέρει τις «ζαβολιές» και τις ανησυχίες των παιδιών του «τότε», που δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών της σύγχρονης εποχής, τις ασκήσεις των ελεύθερων Ελλήνων των βουνών, την αξία της Τέχνης και τη συμβολή των Φιλελλήνων ζωγράφων όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά στην επιτυχία του αγώνα. Μέσα από τη δημοτική μουσική και με στοιχεία διάδρασης καθώς και με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, οι συντελεστές του έργου επιδιώκουν να αποδώσουν με τέτοιο τρόπο τη δράση στη σκηνή ώστε να βιώσουν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές την Ιστορία, σε μια διαφορετική διάσταση, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

Συγγραφέας: Σοφία Α. Σωτηρίου 
Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Σ. Εσκενάζυ
Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Μεσσαριτάκης
Επιμέλεια κίνησης: Διονύσης Τσαφταρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Αναστάσης Κολοβός, Τόνια Ζησίμου, Τερέζα Καζιτόρη, Αντώνης Καλομοιράκης, Χρήστος Ματσιαρόκος, Γιώργος ΣαμαράςΘανάσης ΤσιδίμηςΔημήτρης ΝικολόπουλοςΆρτεμις Νικολάκη.

Τραγουδάει η Ευδοκία Ράπτη. Συμμετέχει  η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ‘’ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ’’: Βασίλης Μεσσαριτάκης, Φάνης Φωτόπουλος, Νίκος Κοντός, Λεωνίς Ρεμούνδου




Συμμετέχοντα μέλη:
Σοφία Σωτηρίου
Ενημέρωση: 14-01-2022

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος