ShareThis

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ένα από τα σχέδια που χρηματοδοτούνται φέτος από το Balkan Fund

Ανάμεσα στα τέσσερα σχέδια σεναρίων που θα χρηματοδοτηθούν φέτος από το πρόγραμμα BALKAN FUND με το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστο, είναι και το "Τhe Hedgehog" από την Ελλάδα, όπου το σενάριο εκτός από τον σκηνοθέτη και παραγωγό του, Νίκο Γραμματικό, υπογράφει ως συν-σεναριογράφος ο συνάδελφος Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Οι χρηματοδοτήσεις ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2004 σε ειδική εκδήλωση στην Αποθήκη Γ’ του Λιμένος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το Balkan Fund ως γνωστόν, είναι το ταμείο ανάπτυξης σεναρίων που θέσπισε από πέρυσι το Φεστιβάλ, με σκοπό την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής στις βαλκανικές χώρες. Να σημειώσουμε ότι το "Τhe Hedgehog" είναι ένα από τα 55 σενάρια που κατατέθηκαν και εξετάστηκαν από αρμόδια 5μελή διεθνή επιτροπή, σε ειδικό 3ήμερο σεμινάριο που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Electra Palace. Οι υπόλοιποι νικητές του Balkan Fund είναι "The only Love Affair Hemingway Did Not Write About" από τη Βουλγαρία, το "Hidden Faces" από την Τουρκία και το "Snow" από τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Στη διεθνή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Maksa Catovic, διευθυντής της εταιρίας διανομής Komuna (Σερβία & Μαυροβούνιο), Leonard Crooks, διευθυντής του κρατικού χρηματοδοτικού φορέα Glasgow Film Finance και υπεύθυνος του Glasgow Film Office (Μ. Βρετανία), Georges Goldenstern, υπεύθυνος της Cinefondation στο Φεστιβάλ Καννών (Γαλλία), Dunja Klemenc, πρόεδρος του συλλόγου Σλοβένων παραγωγών (Σλοβενία), και Χριστίνα Κάλλας (Ελλάδα), καλλιτεχνική διευθύντρια του Balkan Fund, σεναριογράφος, παραγωγός και καθηγήτρια σεναρίου στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Βερολίνου. Συντονίστρια του Προγράμματος είναι η Λουκία Ρικάκη.


Συμμετέχοντα μέλη:
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ενημέρωση: 02-12-2004

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος