ShareThis

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» της Σοφίας Σωτηρίου

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ-ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» της συγγραφέα και σεναριογράφου Σοφίας Σωτηρίου ονομάζεται το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και εγκαινιάζει τη νέα σειρά «Εκπαίδευση και Πολιτισμός».


Η μεγάλη συμμετοχή σε ομάδες δημιουργικής γραφής αλλά και σε σεμινάρια επιμόρφωσης για την τεχνική του κινηματογραφικού σεναρίου που αυξάνεται συνεχώς, αναδεικνύει τη σύγχρονη ανάγκη για δημιουργία, έκφραση, επαναπροσδιορισμό και ελευθερία στη σκέψη. Η αναζήτηση και το ενδιαφέρον για πρωτογενή δημιουργία καθώς και η ανάπτυξη, η εξέλιξη των ιδεών σε μορφή κειμένου για τα οπτικοακουστικά μέσα, ώθησε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών να καλύψει την ανάγκη αυτή.


Το βιβλίο «Δημιουργική Γραφή-Το Σενάριο» είναι το ένατο των εκδόσεων της Δ.Κ.Β.Σ.


Δυο λόγια για το βιβλίο



«Δημιουργική Γραφή-Το Σενάριο»


«Ένα σενάριο όσο πιο πειστικό φαίνεται, τόσο πιο πετυχημένο είναι και παρόλο που είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, ο αναγνώστης πιστεύει πως είναι μια εύκολη απόφαση της στιγμής. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Πίσω από το σενάριο που είναι η βάση και το πρωτογενές υλικό μιας κινηματογραφικής ταινίας, κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος, μια διαδικασία δημιουργίας, που στηρίζεται όχι μόνο στο ταλέντο αλλά και στην τεχνική. Στόχος του βιβλίου είναι να λειτουργήσει ως χρήσιμος οδηγός για όλους εκείνους που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κινηματογραφικό σενάριο αλλά και τη συγγραφή γενικότερα…»


Σοφία Σωτηρίου




Συμμετέχοντα μέλη:
Σοφία Σωτηρίου
Ενημέρωση: 13-11-2012

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος