ShareThis

Πιστοποιημένες σπουδές για δεύτερη χρονιά απο το Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ

To Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ ξεκινά για δεύτερη χρονιά πιστοποιημένες σπουδές στον Κινηματογράφο, Θέατρο, Σκηνοθεσία Θεάτρου, Δημοσιογραφία ,Τραγούδι, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Ψυχολογία, Πληροφορική, Δημιουργική Γραφή ,Σενάριο Visual Art, Art Design and Media, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία, Διεύθυνση Φωτογραφίας για Ντοκιμαντέρ.


Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε συνεργαζόμενα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επαγγελματικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις Εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με θεωρητική και πρακτική γνώση που απαιτείται για την έναρξη μιας καριέρας στον χώρο της Επιστήμης των τεχνών των media ή για την εξέλιξη σε ανώτερες διοικητικές θέσεις (για όσους ήδη δραστηριοποιούνται στους κλάδους).

Σκοπός του είναι η συνολική κατανόηση του πεδίου των γνώσεων. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποίηση από ισχυρό βρετανικό φορέα πιστοποίησης. Τα προγράμματα προσφέρονται και με την εξ αποστάσεως μέθοδο βασισμένο στα αγγλικά πρότυπα του Οpen University UK.

Για όλους όσους επιθυμούν να είτε να εκφραστούν μέσω των προγραμμάτων σπουδών είτε να παράγουν συγκροτημένο έργο, καλλιτεχνικό ή επιστημονικό, με όχημα τη γνώση, το ενδεδειγμένο μονοπάτι είναι να αποκτήσουν την κατάρτιση που προσφέρει το Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ. Σε παλαιότερες εποχές ο σπουδαστής έπρεπε μόνος του να βρει τον δρόμο σε έναν αχανή ωκεανό πληροφορίας και να επιλέξει μια σπουδή που να είναι κοντά στο θέμα, αλλά όχι ακριβώς εστιασμένη σε αυτό.

Σήμερα δεν χρειάζεται κάποιος που επιθυμεί να σπουδάσει αυτό που ακριβώς έχει σκεφτεί και επιθυμεί να παρακολουθήσει έναν πλήρη κύκλο μιας συναφούς σπουδής, ούτε να προσπαθεί μόνος τους να συνδέσει και να απομονώσει τις πληροφορίες που τον αφορούν. Ο σπουδαστής αδιάφορο από ποιόν χώρο προέρχεται, θα μπορέσει στα μαθήματα του σπουδαστηρίου να έρθει σε επαφή με ένα τεράστιο εύρος πληροφοριών που αφορούν αυτήν καθ-αυτήν επιστήμη ή τέχνη που τον αφορά. Μια ατέλειωτη ποικιλία ασκήσεων και εφαρμογών είναι μερικά μόνο από αυτά που θα διδαχτεί ο σπουδαστής, έχοντας την ευκαιρία αφενός να δοκιμαστεί στο αντικείμενο , αφετέρου να εμπλουτίσει τους τρόπους που ήδη κατέχει.

http://Organization.koyinta.gr
Πληροφορίες: info@koyinta.gr


Κινηματογράφος
Οι σπουδές χωρίζονται σε δύο ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικής μύησης σε συνδυασμό με (Εργαστηριακά μαθήματα). Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία.

Θέατρο
Στα πλαίσια του θεατρικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μια σφαιρική προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης με θεωρητικά στοιχεία. υποκριτικές ασκήσεις, μελέτη μονολόγων, μελέτη πολυπρόσωπων σκηνών.

Σκηνοθεσία Θεάτρου
Η Σκηνοθεσία Θεάτρου μέσα από το πρόγραμμα σπουδών που προτείνεται ακολουθεί τις προδιαγραφές Ευρωπαϊκών σχολών Σκηνοθεσίας Θεάτρου. Εκμάθηση της τεχνικής του ηθοποιού, της προσέγγισης ενός ρόλου και της ολοκλήρωσης του, καθώς και τις τεχνικές καθοδήγησης του ηθοποιού από τον Σκηνοθέτη ούτως ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σενάριο
Στις σπουδές σεναρίου θα μελετηθούν όλα αυτά που συγκροτούν μια ιστορία που πρόκειται να κινηματογραφηθεί . Το σενάριο δραματοποιεί πάντα κάποια ιστορία (μύθο): Ήρωας και Δράση αποτελούν το Θέμα ενός σεναρίου. Δράση είναι όλα όσα συμβαίνουν, τα δρώμενα ή, αλλιώς, οι πράξεις των ηρώων, οι ιστορίες τους που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή. Ήρωας είναι ο υποκινητής και ταυτόχρονα ο αποδέκτης των συνεπειών της δράσης. Η λέξη Δράμα, είναι συγγενής με το ρήμα Δράω-ώ (πράττω, κάνω) και με τη λέξη δράση.

Δημιουργική Γραφή
Για όλους όσους επιθυμούν να είτε να εκφραστούν μέσω της γραφής είτε να παράγουν συγκροτημένο έργο, λογοτεχνικό ή επιστημονικό, με όχημα τη γραφή, το ενδεδειγμένο μονοπάτι είναι να αποκτήσουν την κατάρτιση που προσφέρει το μάθημα της Δημιουργικής Γραφής. Στην εποχή μας είναι κατανοητό ότι η λειτουργία της γραφής έχει ειδικές απαιτήσεις και προϋποθέτει στοιχειώδη κατάρτιση πάνω σε θέματα γλώσσας, σύνταξης, αφήγησης.

Τραγούδι
Το Εργαστήρι Τραγουδιού θα πραγματοποιήσει ετήσιο κύκλο σπουδών στο τέλος του οποίου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης στους μαθητές. Κατά τη διάρκεια του έτους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη φωνή τους στο τραγούδι και να δοκιμάσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες σε ένα συγκεκριμένο ρεπερτόριο.

Φωτογραφία
Φως - Ιδιότητες Φως - Σκιά Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα - Ορατό φάσμα Βασικά χρώματα- Συμπληρωματικά χρώματα Μετάδοση ακτινών φωτός Πρίσματα Φακοί ( Συγκλίνοντες- αποκλίνοντες) Φωτεινότητα φακών - Κύκλος σύγχυσης -Υπερεσιακή απόσταση Βάθος Πεδίου - Βάθος Εστίας -Κύκλος ευκρινείας Γωνία σχηματισμού ειδώλου Γωνία φωτογράφησης Φακοί - Ειδή φακών Φίλτρο - Φίλτρα για Color κ για B/W Θερμοκρασία χρώματος διόρθωση Θ/Χ φίλτρα κ βαθμοί mirent Φωτιστικές πήγες Προσδιορισμός φωτιστικής κατεύθυνσης (Σύστημα ρολογιών) Έκθεση Φωτομετρία Λήψεις νυκτερινών σκήνων Λήψεις day for night... H βαλίτσα του οπερατέρ.

Διεύθυνση Φωτογραφίας για Ντοκιμαντέρ
Σε αυτό το πρόγραμμα θα επικεντρωθούμε στις ιδιαιτερότητες της Διεύθυνσης Φωτογραφίας για Ντοκιμαντέρ. Ξεκινώντας από μια ανάλυση των βασικών γνώσεων της Διεύθυνσης Φωτογραφίας, τις τεχνικές προδιαγραφές και λειτουργίες του κινηματογραφικού φακού, βασικές λειτουργίες της μηχανής λήψης, είδη και χρησιμότητες του κάδρου, είδη και ιδιότητες των φωτιστικών σωμάτων και του φυσικού φωτός και πώς το φως από τον φακό φτάνει στο σώμα της μηχανής λήψης θα περάσουμε σε πιο εξειδικευμένες πρακτικές κινηματογράφησης ντοκιμαντέρ.

Δημοσιογραφία
Πολύπλευρη γνώση - μετάδοση εμπειρίας- πρακτική εξάσκηση παρέχουν οι πιστοποιημένες σπουδές δημοσιογραφίας Σε κάθε διδακτική ενότητα υλοποιείται εργασία από τους σπουδαστές, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε πέντε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Διαδικτυακά ή Έντυπα). Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν στις νέες μορφές δημοσιογραφίας μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης edu.typologos.com. Παρέχονται σημειώσεις και γραπτές ασκήσεις δημοσιογραφίας προς υλοποίηση σε κάθε σπουδαστή.

Πληροφορική
Μελέτη, σχεδίαση, προγραμματισμός και ανάπτυξη δικτύων Η/Υ.Συντήρηση και λειτουργική διαχείριση δικτύων υπολογιστών και δικτυακών υπηρεσιών.Ειδική βαρύτητα δίνεται στην ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων του φοιτητή, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης πρωτοβουλιών, της κριτικής σκέψης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων.Η εκπόνηση της Πτυχιακής Εργασίας εξασφαλίζει την εμβάθυνση του τελειοφοίτου του Τμήματος σε ένα σοβαρό επίκαιρο θέμα εφαρμοσμένης έρευνας ή σε αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με την ειδικότητα των σπουδών.

Σεμινάριο
Οι βάσεις για να δημιουργήσεις την πρώτη σου ταινία. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι μαθητές λαμβάνουν τις βασικές γνώσεις πάνω στο σενάριο, την παραγωγή, την σκηνοθεσία, τη διεύθυνση φωτογραφίας και το μοντάζ, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους low budget ταινία μικρού μήκους. Στο τέλος των σεμιναρίων μέσα από ένα production workshop, θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που απέκτησαν, δημιουργώντας μια ομαδική ταινία μικρού μήκους.


Δείτε επίσης: organization.koyinta.gr




Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 13-09-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος