ShareThis

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF .Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art , video dance και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.


Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2017 στους Ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο., Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:


Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους ,Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους,Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Tαινίας Τεκμηρίωσης, Καλύτερης Σκηνοθεσίας ,Καλύτερη Σκηνογραφίας ,Καλύτερο Video Art ,Καλύτερο Video Dance ,Καλύτερο Πειραματικό ,Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο ,Καλύτερης Ερμηνείας ,Καλύτερης Φωτογραφίας ,Καλύτερου Μοντάζ ,Καλύτερου Σεναρίου Καλύτερης Μουσικής ,Τιμητικές Διακρίσεις.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας αποτέλεσε, από το ξεκίνημα του, ένα σημείο συνάντησης Τεχνών και Θεατών από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό, καθώς ανέτρεψε το σύνηθες να φτάνουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και γι’ αυτό βρήκε αμέσως μεγάλη και απρόσμενη ανταπόκριση από τη Διεθνή Κινηματογραφική πραγματικότητα.

 

Ο Ψηφιακός Κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά, της τηλεόρασης και του internet . Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών και οι ανεξάντλητες δυνατότητες του ψηφιακού μοντάζ, δίνουν στον σύγχρονο κινηματογραφιστή δυνατότητες παραδοσιακά απρόσιτες και δημιουργούν μια ζωντανή κοινότητα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο, ο οποίος συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και να επηρεάζει τις άλλες τέχνες, που δανείζονται από αυτόν εργαλεία, τεχνολογία, οπτική και δημιουργούν νέα είδη.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας διότι συντονίζεται με το ιστορικής σημασίας πέρασμα του κινηματογράφου στην Ψηφιακή του Εποχή –πέρασμα που συντελείται τώρα παγκοσμίως – και ως Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από δημιουργούς όλου του κόσμου. Το 5ο Φεστιβάλ φιλοξένησε πάνω από 150 ταινίες από 40 χώρες με 70 να κάνουν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα .Αξιοποιώντας την διεθνή του αναγνώριση θα απονείμει για δεύτερη φορά και το βραβείο Rising Star Award σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.

 

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και έχει την Υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων .Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τoν Οργανισμό KOYINTA και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου.

 

Αιτήσεις Συμμετοχής και τον κανονισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστότοπο του Φεστιβάλ www.aidff.com

Αιτήσεις θα δέχεται το φεστιβάλ μέχρι 15 Νοεμβρίου.

 

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Χρήστος Ν. Καρακάσης




Συμμετέχοντα μέλη:
Χρήστος Καρακάσης
Ενημέρωση: 29-09-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος