ShareThis

Επανεξελέγη πρόεδρος στην FSE η Χριστίνα Κallas-Καλογεροπούλου

Ψηφίστηκε ο Πολιτικός Χάρτης (Policy Paper) και εξελέγη ομοφώνως το νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Σεναριογράφων (FSE), στην ετήσια Γενική της Συνέλευση, που διεξήχθη στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο. Tην ΕΣΕ εκπροσώπησαν οι Αλέξανδρος Κακαβάς και Γιάννης Μαρούδας.


Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι η εξής: Πρόεδρος, Χριστίνα Καllas-Kaλογεροπούλου (Γερμανία), Αντιπρόεδρος, Sven Baldvinsson (Ισλανδία), και μέλη, οι David Kavanagh (Ιρλανδία), Bernard Besserglick (Γαλλία) και Stanislav Semerdjiev (Βουλγαρία).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξε ενημέρωση, τόσο για τις δραστηριότητες των επιμέρους σωματείων-μελών, όσο και για τις δραστηριότητες της FSE κατά το 2007.
Η συνέλευση άνοιξε με την υποδοχή δύο νέων μελών, των σωματείων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, καθώς και με την επάνοδο της Ιταλίας στην Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την αύξηση των μελών της FSE σε είκοσι (20). Επίσης, την πρώτη ημέρα των εργασιών υπήρξε επικοινωνία με το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) και επιβεβαίωση της αλληλεγγύης των ευρωπαίων συναδέλφων στον αγώνα του, καθώς και ενημέρωση από την κα Verena Wiedermann, εκπρόσωπο των ΑRD και EBU, με επίκεντρο τις πιέσεις που δέχονται τα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με την κρατική χρηματοδότηση και τις προϋποθέσεις της. Στο τέλος των εργασιών, επιβεβαιώθηκε από όλους η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση, συντονισμό και δράση, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της νέας εποχής και να ισχυροποιηθεί η θέση του σεναριογράφου στο σύγχρονο οπτικοακουστικό περιβάλλον, σύμφωνα με τις αρχές του Μανιφέστου της FSE.



Ενημέρωση: 14-02-2008

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος