ShareThis

Κατοχύρωση Σεναρίων

Τμήμα  Κατοχύρωσης Σεναρίων δημιούργησε  η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς να προφυλάσσουν τα έργα τους από τη λογοκλοπή.


Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων Ενώσεων Σεναριογράφων ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα της WGA (Writers Guild of America, West), η ΕΣΕ προσφέρει στους συγγραφείς την ευκαιρία να κατοχυρώνουν με απλό  και εύκολο τρόπο  τα έργα τους, μέσα από τον ανανεωμένο ιστότοπό της (www.senariografoi.gr).


 


Έργα που μπορούν να κατοχυρωθούν είναι συνόψεις, treatments και σενάρια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα νέα ψηφιακά μέσα. Ακόμα μπορούν να κατοχυρωθούν θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια, δοκίμια, βιογραφίες, λιμπρέτο, ποιήματα και στίχοι.


 


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατοχύρωσης, όπως πραγματοποιείται από την ΕΣΕ, οι δημιουργοί λαμβάνουν Πιστοποιητικό Κατάθεσης και το έργο τους φυλάσσεται ασφαλώς σε μη επανεγγράψιμο ψηφιακό format σε ηλεκτρονική τράπεζα της ΕΣΕ.


 


Mε την κατοχύρωση του έργου εκείνο που διασφαλίζεται είναι η επίσημη πιστοποίηση της βέβαιης χρονολογίας κατάθεσης, πράγμα που παρέχει στον δημιουργό το προνόμιο της χρονικής προτεραιότητας με βάση τον κανόνα "prior in tempore potior in jure".


 


Έτσι σε περίπτωση αμφισβήτησης ή λογοκλοπής του έργου του, η κατοχύρωση αυτή αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αποδεικτικά στοιχεία για την πατρότητα του έργου.



Ενημέρωση: 19-01-2011

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος