ShareThis

Η ΕΣΕ για το θάνατο δύο εξεχόντων μελών της

 


Δύο εξέχοντα μέλη της οικογένειας των σεναριογράφων, του θεάτρου και της λογοτεχνίας, έφυγαν αυτές τις μέρες από κοντά μας, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος, επίτιμο και ιδρυτικό μέλος της Ε.Σ.Ε αντίστοιχα.


 


 


Σπουδαίοι  δημιουργοί με πανελλήνια ακτινοβολία, πρωτεργάτες νεωτερίστικων ρευμάτων, πηγές έμπνευσης και επιρροής τόσο σε σύγχρονούς τους όσο και σε μεταγενέστερους. Καλλιτέχνες που σημάδεψαν τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά δρώμενα μέ έργα σημαντικά και αξεπέραστα.


Μερικά από τα έργα αυτά όπωςΗ έβδομη μέρα της δημιουργίας”, “Το αμαξάκι”, “Κορίτσια στον ήλιο”, “Στέλλα”, “Ο αόρατος θίασος”, “Το παραμύθι χωρίς όνομα” “Η αυλή των θαυμάτων” “Το μεγάλο μας Τσίρκο”, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αλλά και ταΠαραμύθια πίσω από κάγκελα”, “Η Κρουσταλένια” “Ο Βαρώνος” “ Οι κερατάδες” “Ωχ, τα νεφρά μου”, του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, ενδεικτικά και μόνο της σεναριογραφικής και θεατρικής παραγωγής των δύο ανδρών, θα μας συνοδεύουν πάντα στην πορεία μας, ως φωτεινά παραδείγματα ασυναγώνιστης γραφής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Το Δ.Σ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για τη σημαντική αυτή απώλεια, που χωρίς αμφιβολία αφήνει ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο κενό όχι μονο στους κόλπους των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και στις καρδιές μας.


 


083_a_447259816.jpg


 



Ενημέρωση: 31-03-2011

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος