ShareThis

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Παραγωγών/Δημιουργών για κατάθεση προτάσεων Τηλεοπτικού Προγράμματος περιόδου 01-01-2013 έως 31-12-2013 της ΕΡΤ


Η ΕΡΤ Α.Ε έχοντας υπόψη : α. Τη διάταξη του άρθρου 10 παρ. 3 του Ν. 1730/1987, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 παρ. 8 του Ν. 2328/1995 β.  Τις διατάξεις του Κανονισμού της ΕΡΤ Α.Ε,  για την Προμήθεια Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού προγράμματος (υπ΄αριθμ. 5853/Ε/14.03.2000  απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε,  ΦΕΚ υπ΄αριθ. 335  τ.  Β΄/17.3.2000) γ) τις υπ’  αριθμ. 1049/10.8.2012 (θέμα 10ο)  και 1053/10.9.2012 (θέμα  1ο)  αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ-ΑΕ περί τοποθέτησης Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης και Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης. δ. Τις ανάγκες του Προγράμματος των Γενικών Διευθύνσεων Τηλεόρασης και Ενημέρωσης.ε. Το Ν. 3861/2010 «πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ»


ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ


Κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό/δημιουργό να καταθέσει τις προτάσεις του που αφορούν σε κατηγορίες τηλεοπτικών εκπομπών, όπως αυτές προσδιορίζονται παρακάτω, ήτοι:


-Σειρές μυθοπλασίας που θα στηρίζονται σε πρωτότυπα σενάρια ή θα αποτελούν διασκευές λογοτεχνικών έργων, μίνι σειρές μυθοπλασίας (έως 6 επεισόδια) καθώς και καθημερινές σειρές μυθοπλασίας (ανεξαρτήτως αριθμού επεισοδίων).


- Τηλεταινίες που θα στηρίζονται σε πρωτότυπα σενάρια ή διασκευές λογοτεχνικών έργων, διάρκειας έως 80΄ λεπτών.- Ενημερωτικές εκπομπές, Ντοκιμαντέρ και δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές, ταξιδιωτικές εκπομπές, εκπομπές ειδικού διαπολιτισμικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, τηλεπεριοδικά, εκπομπές για τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την οικονομία, την οικολογία και το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες και τα Νέα Μέσα, τον αθλητισμό και τον τουρισμό, εκπομπές για την ιστορία και την παράδοση, την αστική και αγροτική ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την πρωτοτυπία, τις ιδέες και τις επιστήμες. Επετειακά ντοκιμαντέρ και εκπομπές, για τις μεγάλες εορτές και επετείους, καθώς και τις παγκόσμιες ημέρες εορτασμού γεγονότων. Εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για νέους και παιδιά, παιδικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα προσχολικής ηλικίας- Μουσικά ή άλλα ψυχαγωγικά προγράμματα ποικίλου ενδιαφέροντος.


- Ειδικά και για την ERT world εκπομπές που αφορούν και ενδιαφέρουν τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό και τον απόδημο Ελληνισμό, καθώς και ειδικές εκπομπές που θα έχουν ως στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από παιδιά Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και τη γνωριμία τους με την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.


- Προτάσεις που βασίζονται σε πρωτότυπες δημιουργικές ιδέες και δεν εντάσσονται στις ανωτέρω τυπολογίες προγραμμάτων.


Άρθρο 1



1.1. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί/ δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με την παρούσα Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2012 έως την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στα κτίρια της ΕΡΤ που βρίσκονται στη Λ. Μεσογείων 432, ως ακολούθως:


α. στο Πρωτόκολλο Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης (Κτίριο Γ, Γραφείο 1)


β. στο Πρωτόκολλο Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης (Κτίριο Α, Γραφείο Τ114).


1.2. Οι προτάσεις θα υποβληθούν. όπως ορίζεται στην παρ. 1.5 του παρόντος άρθρου σε έξι (6) αντίγραφα και θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από σχετική αίτηση, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα Πρόσκληση.


1.3. Η γλώσσα στην οποία πρέπει να συνταχθούν και να κατατεθούν οι προτάσεις είναι η ελληνική.


1.4. Σημειώνεται ότι ενδεικτικός χρόνος έναρξης μετάδοσης, ο Οκτώβριος 2013.1.5. Οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα αξιολογηθούν σε δύο φάσεις :


Α’ Φάση


Στην πρώτη φάση , οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν την πρότασή τους σε επίπεδο ΙΔΕΑΣ/ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ (έως 3 σελίδες),συνοδευόμενη από πρόβλεψη-εκτίμηση προϋπολογισμού και πιθανούς ή επιθυμητούς προτεινόμενους βασικούς συντελεστές.


Οι απαντήσεις στις προτάσεις προεγκρίσεως-προεπιλογής (Α’ φάση), θα δοθούν έως την Παρασκευή 29.3.2013.Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ, θα διευκρινίζει τι θα πρέπει να περιέχει η κατάθεση της πρότασης στη Β΄ φάση και θα ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για την προθεσμία υποβολής του πλήρους φακέλου.Για όσες από τις προτάσεις εκδηλώσει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον η ΕΡΤ, περνώντας το στάδιο της προεπιλογής (pre-selection), οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν πλήρη φάκελο έως τηνΠαρασκευή 31.5.2013.


Β’ Φάση


Στη δεύτερη φάση και για όσες προτάσεις έχουν προεγκριθεί από την ΕΡΤ – πλην μυθοπλασίας – οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν προσκλήσεως της ΕΡΤ, πρέπει να υποβάλλουν φάκελο που θα περιλαμβάνει:


- Σχετική αίτησή τους


- Υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται στο άρθρο 2 παρ. 2.1 της παρούσας πρόσκλησης- Πλήρη ανάπτυξη της πρότασης που προεγκρίθηκε (έως 10 σελίδες)- κατάσταση των προτεινόμενων βασικών συντελεστών


- σκηνοθετική προσέγγιση- βιογραφικά- εργογραφία του παραγωγού και των βασικών δημιουργικών συντελεστών- αναλυτικό προϋπολογισμό.


 


Επίσης, η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να ζητήσει ενδεικτικά κείμενα για εκπομπές, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς και περιλήψεις ή περιεχόμενο όλων των επεισοδίων, όπου είναι εφικτό.Ειδικά για όσες προτάσεις έχουν προεγκριθεί από την ΕΡΤ και αφορούν στην παραγωγή σειρών μυθοπλασίας και τηλεταινιών, οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν προσκλήσεως της ΕΡΤ, πρέπει να υποβάλλουν φάκελο που θα περιλαμβάνει:


- Σχετική αίτησή τους- Υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται στο άρθρο 2 παρ. 2.1 της παρούσας πρόσκλησης- κατάσταση των προτεινόμενων βασικών συντελεστών- τον συνολικό αριθμό των επεισοδίων καθώς και τη διάρκεια αυτών- το ολοκληρωμένο σενάριο του πρώτου επεισοδίου της κάθε σειράς – ή της τηλεταινίας - και περιλήψεις όλων των υπολοίπων επεισοδίων.- σύνοψη του έργου- σκηνοθετική προσέγγιση- βιογραφικά-εργογραφία του παραγωγού και των βασικών δημιουργικών συντελεστών- βεβαίωση εξασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις περιπτώσεις διασκευών, όπου απαιτείται.- αναλυτικό προϋπολογισμό και χρηματοδοτικό πλάνο Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα της τελικής επιλογής των βασικών συντελεστών και της τελικής διαμόρφωσης του προϋπολογισμού-κοστολογίου.Οι απαντήσεις στις προτάσεις μετά το πέρας της Β΄ φάσης, θα δοθούν έως την Τετάρτη 31-07-2013


Άρθρο 2



2.1. Όσοι ενδιαφερόμενοι κληθούν από την ΕΡΤ να καταθέσουν προτάσεις στη Δεύτερη Φάση αξιολόγησης υποχρεούνται να υποβάλουν στο φάκελο της πρότασής τους και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 υπογεγραμμένη από τον ίδιο, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή από το νόμιμο εκπρόσωπο, εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, στην οποία θα δηλώνεται ότι:


α) Δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, δεν έχει έλθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές, οι εργασίες της επιχείρησής του δεν έχουν ανασταλεί, και δεν τελεί σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία που προβλέπεται απόνομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου.


β) Δεν βρίσκεται σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, σε διαδικασία έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού, σε καθεστώς συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, και δεν υπόκειται σε άλλες παρόμοιες διαδικασίες που προβλέπονται από τις νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις της χώρας εγκατάστασης του ενδιαφερομένου.


γ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική του διαγωγή ή για σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα, καθώς επίσης και για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της δωροδοκίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομεςδραστηριότητες.


δ) Έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την καταβολή των εισφορών σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.


ε) Έχει εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του.


στ) Δεν έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ψευδή δήλωση που αφορά στην παροχή πληροφοριών σε παρόμοιες με την παρούσα πρόσκληση περιπτώσεις.


2.2. Σε περίπτωση ανάθεσης της υλοποίησης μίας παραγωγής και πριν από την υπογραφή της σύμβασης ο εκτελεστής παραγωγός οφείλει να προσκομίσει στην ΕΡΤ Α.Ε αποδεικτικά στοιχεία:


α) Ότι δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στα υπό στοιχεία α,β,γ,δ,ε,στ της παραγράφου 2.1 του παρόντος άρθρου.


 


Η ΕΡΤ Α.Ε δέχεται ως ικανοποιητική απόδειξη για τις περιπτώσεις α ,β, δ και ε πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια αρχή και για τις περιπτώσεις γ και στ αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή ατομική επιχείρηση και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου για Α.Ε ή του Διαχειριστή για ΕΠΕ και προσωπικές εταιρείες. Στις περιπτώσεις αλλοδαπών ενδιαφερομένων, στη χώρα των οποίων δεν εκδίδονται τέτοια έγγραφα ή πιστοποιητικά ή αυτά δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται στα υπό α, β και γ στοιχεία της παραγράφου 2.1. του παρόντος άρθρου, αυτά δύνανται να αντικατασταθούν από ένορκη βεβαίωση του ενδιαφερομένου προσώπου ή του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συμβολαιογράφου ή οποιοσδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής. Η αρμόδια αρχή ή ο συμβολαιογράφος εκδίδει πιστοποιητικό που βεβαιώνει τη γνησιότητα της ένορκης βεβαίωσης ή της υπεύθυνης δήλωσης. Στις περιπτώσεις αυτές όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.


β) Της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής ικανότητας του εκτελεστή παραγωγής, η οποία δύναται κατά γενικό κανόνα να παρασχεθεί με ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω μέσα:(1) Με κατάλληλες βεβαιώσεις Τραπεζών ή άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


(2) Με την υποβολή αντιγράφου του ισολογισμού της επιχείρησης ή φορολογικής δήλωσης εφόσον πρόκειται για επιχείρηση, η οποία κατά νόμο δεν συντάσσει ισολογισμό.


 


Σημειώνεται ότι εάν για οποιαδήποτε εύλογη αιτία ο εκτελεστής παραγωγής αδυνατεί να προσκομίσει τα στοιχεία που ζητούνταιαπό την ΕΡΤ Α.Ε δύναται να αποδείξει την οικονομική και χρηματοπιστωτική ικανότητά του με οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, το οποίο η ΕΡΤ Α.Ε κρίνει κατάλληλο.γ. Κάθε άλλο έγγραφο και δικαιολογητικό ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ-ΑΕ.


Άρθρο 3


3.1. Ο αριθμός των προτάσεων που θα εγκριθούν, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προγράμματος των Γενικών Δ/νσεων Τηλεόρασης και Ενημέρωσης, σε σχέση με τις δυνατότητες που παρέχει ο προϋπολογισμός της. Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ.


3.2. Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να ορίζει, σε συνεννόηση πάντοτε με τους παραγωγούς, τον τελικό κατάλογο των συντελεστών. Επίσης, να προτείνει τροποποιήσεις στα σενάρια και να συνεργάζεται ως προς την σκηνοθετική προσέγγιση. Τέλος η ΕΡΤ θα ελέγχει καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής εάν ο παραγωγός τηρεί τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις του με βάση τα συμφωνηθέντα.


3.3. Η ΕΡΤ Α.Ε. δύναται να καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώνουν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά ή να παρέχουν σχετικές διευκρινίσεις εντός των ορίων των προαναφερομένων.


3.4. Η ΕΡΤ Α.Ε. σέβεται πλήρως την εμπιστευτική φύση κάθε πληροφορίας που παρέχεται από τους ενδιαφερόμενους.


3.5. Τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης παρέχονται από τους αρμόδιους υπάλληλους της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης κα Τζένη ΒΑΦΑΚΟΥ – τηλ. 2106092027 και της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης κ. Δημ. ΚΟΝΤΩΣΗ – τηλ. 2106066650.3.6.


 


www.diavgeia.gov.gr


 


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


 


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ


 


Για την ακρίβεια


Χ. Αναστασοπούλου



Ενημέρωση: 05-11-2012

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος