ShareThis

Για τον "ταξιδιώτη", Γιάννη Φίλιππα

Σε ηλικία 72 χρόνων, έφυγε το Σάββατο 4 Ιουνίου, ο συνάδελφος μας Γιάννης Φίλιππας, από τους σεναριογράφους που χάρισαν μεγάλες επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.


Ο Γιάννης Φίλιππας, καθιερώθηκε σαν δημιουργός μερικών από τις πλέον γνωστές και επιτυχημένες ραδιοφωνικές σειρές στη δεκαετία του ’60, –όπως Ο ταχυδρόμος, Στον ίσκιο της αγάπης, Ο ταξιτζής, Οι κληρονόμοι, η πρώτη δραματουργική μεταφορά της ζωής του Ωνάση, Τραγούδια και Παρατράγουδα και άλλες, που μεταδίδονταν επί χρόνια.
Στη συνέχεια, το πέρασμα του στην τηλεόραση, στις αρχές του ’70, σφραγίστηκε με τον Παράξενο Ταξιδιώτη (με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλέξη Δαμιανό, Θάνο Κωτσόπουλο, Νόνικα Γαληνέα και άλλους), σειρά που παιζόταν επί δύο χρόνια σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης. Ακολούθησε η σειρά Χωρίς ανάσα (με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Δήμο Σταρένιο, Ολγα Πολίτου κ.ά.), η Κούρσα του θανάτου (με τον Γιώργο Φούντα), Το Πάθος (με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Πέτρο Φυσσούν, Βέρα Κρούσκα), Οι Ένοχοι, Το Κλειδί και άλλες που τον καταξίωσαν σαν έναν από τους πλέον επιτυχημένους σεναριογράφους της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Γιάννης Φίλιππας έγραψε ακόμα θεατρικά έργα ενώ και υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά.




Ενημέρωση: 07-06-2005

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος